ΑρχικήinetΗΠΑ: Κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες που βοηθούν τη Ρωσία

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες που βοηθούν τη Ρωσία

Η Gina Raimondo, η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση την Τρίτη προς τις κινεζικές εταιρείες που ενδέχεται να αψηφήσουν τους περιορισμούς της χώρας κατά των εξαγωγών στη Ρωσία, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τους αποκόψουν από τον αμερικανικό εξοπλισμό και το λογισμικό που χρειάζονται για την παραγωγή των προϊόντων τους.

κινεζικές εταιρείες

Δείτε επίσης: Netflix και TikTok αποσύρονται από τη Ρωσία

Η κυβέρνηση Biden θα μπορούσε «ουσιαστικά να κλείσει» την Semiconductor Manufacturing International Corporation ή οποιεσδήποτε κινεζικές εταιρείες που αψηφούν τις κυρώσεις των ΗΠΑ συνεχίζοντας να προμηθεύουν τσιπ και άλλη προηγμένη τεχνολογία στη Ρωσία, είπε η κα Raimondo σε συνέντευξή της στους New York Times.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες κυβερνήσεις έχουν εκδώσει σαρωτικές κυρώσεις και ελέγχους εξαγωγών ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι έλεγχοι εξαγωγών απαγορεύουν την πώληση ορισμένων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων ημιαγωγών, στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Οι έλεγχοι των εξαγωγών των ΗΠΑ δεν ισχύουν μόνο για αμερικανικές εταιρείες, αλλά και για εταιρείες οπουδήποτε στον κόσμο που χρησιμοποιούν αμερικανικό λογισμικό ή τεχνολογία για την κατασκευή των προϊόντων τους, στις οποίες περιλαμβάνονται πολλές κινεζικές εταιρείες.

Δείτε ακόμα: Η Coinbase μπλοκάρει 25.000 crypto addresses που συνδέονται με τη Ρωσία

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν ενισχύσει τους εμπορικούς τους δεσμούς τα τελευταία χρόνια και η κινεζική κυβέρνηση έχει εκφράσει κάποια αλληλεγγύη στη ρωσική κυβέρνηση παρά την εισβολή. Ωστόσο, η Κίνα δεν έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει τους πιο προηγμένους ημιαγωγούς του κόσμου, είπε η κ. Raimond, και οι κινεζικές εταιρείες που συνεχίζουν να προμηθεύουν τη Ρωσία θα αντιμετωπίσουν αυστηρές κυρώσεις.

ΗΠΑ

Η Ρωσία “θα φλερτάρει σίγουρα άλλες χώρες για να σταματήσουν τις κυρώσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών μας“, είπε η κ. Raimondo. Αλλά αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυπταν ότι μια εταιρεία όπως η Semiconductor Manufacturing International Corporation στη Σαγκάη, πουλούσε τα τσιπ της στη Ρωσία, «θα μπορούσαμε ουσιαστικά να κλείσουμε την SMIC επειδή τους εμποδίζουμε να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό και το λογισμικό μας», είπε.

«Έχουν το δικό τους συμφέρον να μην προμηθεύουν αυτά τα πράγματα στη Ρωσία. Έτσι δεν το κάνουν από την καλοσύνη της καρδιάς τους. Θα ήταν καταστροφικό για την ικανότητα της Κίνας να παράγει αυτά τα τσιπ», πρόσθεσε η κ. Raimondo.

Οι νέοι έλεγχοι εξαγωγών, οι οποίοι εκδόθηκαν σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και άλλους συμμάχους, έχουν σχεδιαστεί για να ανακόψουν τη ροή προηγμένων τεχνολογιών στη Ρωσία για να υποβαθμίσουν τον ρωσικό στρατό και ορισμένους στρατηγικούς τομείς που βοηθούν τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να διατηρεί τον έλεγχο της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Ρωσία προς Google: Σταματήστε την “παραπληροφόρηση” για την “ειδική επιχείρηση” στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέλαβαν παρόμοια μέτρα κατά της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Huawei το 2020, αποκόπτοντάς τη από τις παγκόσμιες προμήθειες τσιπ και άλλων ηλεκτρονικών ειδών που κατασκευάζονται με τεχνολογία των ΗΠΑ. Το μέτρο κατέληξε να ακρωτηριάσει τις επιτυχημένες κινητές και ευρυζωνικές επιχειρήσεις της Huawei.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS