ΑρχικήrapidalertNordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!

NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!

Το NordVPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και κρύβει τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας. Πρόκειται για το πιο ασφαλές VPN για το 2022 καθώς επιβεβαιωμένα και επίσημα δεν αποθηκεύει, επεξεργάζεται και εκμεταλλεύεται τα δεδομένα των χρηστών!

Δοκιμάσαμε το NordVPN για να μην χρειαστεί να το κάνετε εσείς και τσεκάραμε αν τελικά αξίζει τα λεφτά του. Το συμπέρασμα μας είναι….(drum rolls) ότι πρέπει να συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο μας που με τόσο κόπο ετοιμάσαμε για να αναλύσουμε όλα τα specs. Για εσάς το κάνουμε, μην μας αφήσετε στο διαβάστηκε.

Τσέκαρε την ιστοσελίδα της NordVPN εδώ

Το NordVPN είναι μια υπηρεσία virtual private network από την Nord Security, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του απέκτησε μεγάλο κοινό, φτάνοντας τα 14 εκατομμύρια χρήστες, μέχρι στιγμής. Η εταιρεία προσφέρει και άλλες λύσεις και προϊόντα όπως το NordPass (password manager), NordLocker (file encryption and storing tool), NordLayer (business VPN) και NordWL (toolkit for building VPN products) αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στο VPN.

NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!

Που οφείλεται η τόσο μεγάλη δημοσιότητά του; Ένας από τους βασικότερους λόγους που οι χρήστες επιλέγουν το NordVPN είναι επειδή δεν αποθηκεύει, επεξεργάζεται και γενικά εκμεταλλεύεται τα δεδομένα των χρηστών, δεδομένου ότι λειτουργεί υπό την δικαιοδοσία του Παναμά, ο οποίος δεν επιτρέπει την επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χρηστών του διαδικτύου.

Επομένως, όντας λάτρεις της ασφάλειας, αυτή η πληροφορία μας κέντρισε το ενδιαφέρον με την ελπίδα ότι θα βρούμε μια υπηρεσία που αποδεδειγμένα και βάση νόμου δεν μας αντιμετωπίζει ως μαριονέτες για data scraping και παρακολουθεί την προσωπική μας ζωή κρυμμένη πίσω από θάμνους.

Τι άλλα θετικά εντοπίσαμε σχετικά με την ασφάλεια;

Το NordVPN χρησιμοποιεί πρότυπο κρυπτογράφησης AES με 256-bit keys, το οποίο είναι αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί και συνιστάται από την NSA για την ασφάλεια διαβαθμισμένων πληροφοριών. Δεν καταλάβατε τίποτα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μόλις συνδεθείτε στον ιστό, κάθε τμήμα της επισκεψιμότητάς σας περνά από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP). Έτσι ακριβώς λειτουργεί το Διαδίκτυο. Για να φτάσετε σε έναν ιστότοπο πρέπει να στείλετε ένα αίτημα στον ISP, ο οποίος σας κατευθύνει προς τον προορισμό σας. Με άλλα λόγια, ο ISP βλέπει επακριβώς τις κινήσεις σας στο διαδίκτυο.

Κανένας δεν εμποδίζει τον ISP να παρακολουθεί και να καταγράφει τη συμπεριφορά σας στο διαδίκτυο, να πωλεί τα δεδομένα σε διαφημιστές ή να τα παραδίδει στις αρχές. Οι ηθικοί ISP που προστατεύουν το απόρρητο των πελατών τους είναι ελάχιστοι. Και ακόμη κι αν ο ISP σας είναι αξιόπιστος, η κυβέρνηση μπορεί να τον υποχρεώσει να αποκαλύψει το ιστορικό περιήγησής σας.

Η λύση;

Η χρήση ενός VPN! Το VPN δρομολογεί την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο μέσω μιας “σήραγγας VPN” – μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας και του προορισμού στον Ιστό. Το VPN δεν κρυπτογραφεί μόνο τα δεδομένα σας, αλλά επίσης κρύβει τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας. Σαν ένα θωρακισμένο βαν, σας μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β εντελώς μυστικά, προστατεύοντάς σας από τυχόν κινδύνους που ελλοχεύουν έξω.

Πως σας προστατεύει το NordVPN και γιατί είναι το πιο ασφαλές VPN για το 2022;

Η συσκευή σας (υπολογιστής, smartphone, tablet, κ.λπ) ξεκινά μια σύνδεση με διακομιστή VPN. Μόλις πιστοποιηθεί η ταυτότητα της συσκευής, το NordVPN δημιουργεί ένα κρυπτογραφημένο τούνελ.

Οποιαδήποτε δεδομένα αποστέλλονται μέσω του Διαδικτύου πρέπει να χωριστούν σε πακέτα. Έτσι, τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίζονται και περνούν μέσα από τo encrypted VPN tunnel. Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας φαίνονται σαν ασυναρτησίες σε οποιονδήποτε τρίτο παρατηρητή: Οι ISP και οι χάκερ δεν μπορούν να τα διαβάσουν, ακόμα κι αν καταφέρουν να τα υποκλέψουν. Επιπλέον, χάρη στο VPN, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει αρχεία καταγραφής του ιστορικού περιήγησής σας αφού δεν υπάρχουν.

NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!

Ακόμα περισσότερη ασφάλεια

IKEv2/IPsec

Το Internet protocol security (IPsec) λειτουργεί με την πιο πρόσφατη έκδοση του Internet Key Exchange (IKEv2) για τη βελτίωση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ταχύτητας. Το IKEv2/IPsec χρησιμοποιεί ισχυρούς κρυπτογραφικούς αλγόριθμους και keys, τα οποία είναι άθραυστα από υπερυπολογιστές.

Καθώς η υπολογιστική ισχύς αυξάνεται συνεχώς και οι ανακαλύψεις κρυπτογραφίας είναι πάντα προ των πυλών, είναι σημαντικό να παραμείνετε ένα βήμα μπροστά. Γι’ αυτό το NordVPN χρησιμοποιεί την κρυπτογράφηση επόμενης γενιάς (NGE) με το IKEv2/IPsec.

OpenVPN

Το OpenVPN είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο πρωτόκολλο ασφαλείας, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο για θύρες UDP όσο και για TCP – για ασφαλή περιήγηση, παιχνίδια και ζωντανή ροή. Για να εγγυηθεί την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων σας, το NordVPN χρησιμοποιεί αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES-256-GCM με κλειδί DH 4096 bit.

Ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας έχει μερίδιο στο OpenVPN, καθώς διαθέτει έναν ανοιχτό κώδικα, ο οποίος είναι δωρεάν διαθέσιμος για έλεγχο και τροποποίηση. Με κάθε νέα αναφορά σφαλμάτων, με κάθε ευπάθεια που εντοπίζεται καινούργια, με κάθε γραμμή κώδικα, αυτό το πρωτόκολλο ασφαλείας γίνεται ισχυρότερο και καλύτερο. Ευδοκιμεί στη διαφάνεια.

NordLynx

Αν αναζητάτε τόσο απόρρητο όσο και ταχύτητα, το NordLynx είναι ο καλύτερος τρόπος. Πρόκειται για το προεπιλεγμένο πρωτόκολλο του NordVPN, μια μοναδική τεχνολογική λύση που βασίζεται στο WireGuard — το ταχύτερο tunneling protocol που κυκλοφορεί. Τι κάνει το WireGuard τόσο γρήγορο; Το μυστικό βρίσκεται στον κώδικά του. Συγκρίνετε το με τις δεκάδες χιλιάδες γραμμές σε άλλα πρωτόκολλα VPN και θα δείτε γιατί είναι τόσο απίστευτα γρήγορο.

Για ακόμα περισσότερη ασφάλεια, η NordVPN συνδύασε το WireGuard με το προσαρμοσμένο NAT system. Επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλειά τους.

NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!

Ασφάλεια στους servers

Αρχικά, η NordVPN χρησιμοποιεί servers σε RAM καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2020 ολόκληρο το server structure εκτελείται σε διακομιστές RAM χωρίς δίσκο, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται τοπικά. Επίσης, η υπηρεσία βασίζεται σε συντονισμένους διακομιστές. Όσον αφορά την υποδομή διακομιστή, η NordVPN δημιουργεί ένα δίκτυο από συντοπισμένους διακομιστές που ανήκουν αποκλειστικά στη εταιρεία και μόνο το προσωπικό της μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτούς. Αξιοσημείωτη είναι και η λειτουργία Kill Switch, η οποία διακόπτει το διαδίκτυο εξ ολοκλήρου, σε περίπτωση που η σύνδεση μεταξύ συσκευής και διακομιστή χαθεί.

Τέλος, η NordVPN είναι μια διπλά πιστοποιημένη no-logs υπηρεσία. Στα τέλη του 2018, έλαβε την πρώτη στον κλάδο ανεξάρτητη δέσμευση διασφάλισης για να επαληθεύσει τον ισχυρισμό της για no-logs policy ενώ το 2020 έλαβε και δεύτερο έλεγχο από ανεξάρτητες αρχές. Αυτό που ίσχυε τότε ισχύει και τώρα – δεν παρακολουθούν, ούτε θα παρακολουθήσουν ποτέ τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο για οποιονδήποτε λόγο.

Ας αναλύσουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με τους servers

Το NordVPN προσφέρει 5200+ servers σε 60 χώρες μεταξύ των οποίων Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε έναν διακομιστή από ορισμένες πόλεις των χωρών π.χ. την Αθήνα για την Ελλάδα.

Το NordVPN προσφέρει επίσης έναν αριθμό εξειδικευμένων διακομιστών:

  • Double VPN servers που κρυπτογραφούν και στέλνουν το traffic των χρηστών μέσω δύο servers, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.
  • Onion Over VPN που λειτουργεί ως τυπικός διακομιστής, ωστόσο, το traffic, στη συνέχεια, δρομολογείται και μέσω του δικτύου Onion, και πάλι, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας·
  • Οι ασαφείς διακομιστές «κρύβουν» το γεγονός ότι ένα άτομο χρησιμοποιεί VPN, που διαφορετικά μπορούν να εντοπιστούν. Οι διακομιστές λειτουργούν ακόμη και σε χώρες όπου τα VPN είναι πολύ περιορισμένα και επιτρέπουν την παράκαμψη των περιορισμών ασφαλείας.
  • P2P (Peer-to-Peer) servers έχουν βελτιστοποιηθεί για γρήγορο και ασφαλές file Sharing.
  • Τα dedicated IPs είναι μεμονωμένες IP που κάνουν ότι οι κανονικοί διακομιστές: κρυπτογράφηση του traffic και απόκρυψη της πραγματικής ταυτότητας του χρήστη.
NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022 – website

Πως να χρησιμοποιήσετε το NordVPN;

Αρχικά να τονίσουμε ότι ένας λογαριασμός NordVPN μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έως και 6 συσκευές και υποστηρίζεται σε Android, iOS, Linux, Windows, Mac, Android TV, browse extension και άλλα. Το NordVPN μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ασφάλεια του οικιακού server, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο οικιακό Wi-Fi.

Μάθετε περισσότερα για το NordVPN εδώ

Η χρήση του είναι εύκολη και γρήγορη λόγω των υψηλών ταχυτήτων της υπηρεσίας.

Η διαδικασία θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά: Επιλέξτε το πρόγραμμα συνδρομής που σας ταιριάζει καλύτερα και εγγραφείτε στον λογαριασμό σας. Κατεβάστε την NordVPN εφαρμογή στη συσκευή σας. Ανοίξτε την εφαρμογή, συνδεθείτε και κάντε κλικ στο “Γρήγορη σύνδεση”. Αυτό είναι όλο, είστε έτοιμοι.

Μιας και αναφερθήκαμε στα προγράμματα συνδρομής, σας παραθέτουμε τις τιμές της υπηρεσίας.

Προσφέρεται διετής, ετήσια και μηνιαία συνδρομή για να διαλέξετε.  

● Αυτή τη στιγμή, η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 8,79$ (7,75€)

● Η συνδρομή 1 έτους παρέχεται με έκπτωση 59% σε σύνολο 4.08$ (3,60€) ή 3,59$ (3,17€) το μήνα.

● Η συνδρομή 2 ετών έχει την καλύτερη προσφορά, με 71% έκπτωση σε σύνολο 71.76 € ή 2.99 το μήνα.

*Υπάρχει επίσης πλήρης επιστροφή χρημάτων 30 ημερών χωρίς κίνδυνο.

Αποκτήστε τη δική σας συνδρομή εδώ

Εφόσον κατεβάσετε την εφαρμογή και κάνετε εγγραφή, το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε την χώρα στην οποία θέλετε να συνδεθείτε από την αριστερή λίστα και να πατήσετε “Quick Connect” στην πάνω δεξιά γωνία.

NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!
NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!

NordVPN χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Το NordVPN προσφέρει Split Tunneling για συσκευές Android και Windows. Επιτρέπει την ανακατεύθυνση μόνο ενός μέρους της κίνησης (π.χ. μιας εφαρμογής) μέσω ενός διακομιστή VPN, ενώ το υπόλοιπο δεν δρομολογείται μέσω διακομιστή.

  1. Πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης του χάρτη
  2. Επιλέξτε Split Tunneling
  3. Επιλέξτε εφαρμογές για εξαίρεση από την ασφαλή σας σύνδεση VPN

Το CyberSec του NordVPN είναι μια τεχνολογία που αποκλείει τις διαφημίσεις και την πρόσβαση σε κακόβουλους ιστότοπους. Πλήρως διαθέσιμο σε iOS, Mac, Windows και Linux και Android.

NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!
NordVPN review: Cybersec

Η οθόνη Dark Web σαρώνει το dark web για διαπιστευτήρια που σχετίζονται με τη διεύθυνση email του χρήστη.

NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!
NordVPN review: DarkWeb

● Η λειτουργία NordVPN Presets συνδυάζει προσαρμοσμένες ρυθμίσεις VPN (όπως η επιλογή διακομιστή) με συντομεύσεις σε εφαρμογές ή ιστότοπους.

NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!
NordVPN review: Presents

Το NordVPN προσφέρει MFA (Μulti-Factor Authentication) για προστασία λογαριασμού. Αφού επιλέξετε και εγκαταστήσετε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων στον λογαριασμό σας Nord:

  1. Συνδεθείτε στον NordVPN λογαριασμό σας και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις λογαριασμού”.
  2. Ανοίξτε την καρτέλα Έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA).
  3. Κάντε κλικ στον πίνακα ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA).
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες από τον Οδηγό εγκατάστασης που προσφέρεται.
NordVPN review: MFA

Αξίζει να σημειώσουμε οτι εφαρμογές NordVPN επιλέγουν αυτόματα τον ταχύτερο διακομιστή σε μια επιλεγμένη χώρα επιτυγχάνοντας υψηλές ταχύτητες.

NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022- speedtest

Τεχνική υποστήριξη

Αν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε πρόβλημα ή έχετε απορίες σχετικά με το NordVPN η υπηρεσία προφέρει 24/7 τεχνική μέσω live chat ή email κάνοντας κλίκ εδώ

Συμπέρασμα

Τελικά είναι το NordVPN το πιο ασφαλές VPN για το 2022;

Η χρήση ενός VPN είναι απαραίτητη για κάθε χρήστη ασχέτως του εύρους πλοήγησης στο διαδίκτυο. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στη ασφαλή πλοήγηση και στην προφύλαξη των προσωπικών μας δεδομένων. Άρα, ένα VPN πρέπει να είναι εγκατεστημένο στις συσκευές σας. Η επιλογή δωρεάν VPN δεν προτείνεται αρκεί μόνο να σκεφτούμε λογικά ότι τίποτα καλό και αξιόπιστο δεν προσφέρεται δωρεάν… Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του VPN. Nα είστε σίγουροι πως με την χρήση ενός δωρεάν VPN υπάρχουν πολλές πιθανότητες η πληρωμή να γίνεται σε data ή παράνομη παρακολούθηση της δραστηριότητας σας. Επομένως, μιλάμε πλέον για έναν “λύκο μεταμφιεσμένο σε πρόβατο.”

Δεδομένων των παραπάνω, αξίζει να πληρώσουμε ένα μικρό αντίτυπο για να λάβουμε αξιόπιστη υπηρεσία. Όταν αποφασίσετε να αποκτήσετε μια πληρωτέα υπηρεσία VPN έχετε στο νου πως από άποψη ασφάλειας, ταχύτητας και δυνατοτήτων το NordVPN είναι το κορυφαίο προϊόν της αγοράς και σας το συνιστούμε ανεπιφύλαχτα.

Αν έχετε περισσότερες απορίες, ρωτήστε μας κάτω στα σχόλια!!

Αν θέλετε να αποκτήσετε το NordVPN κάντε κλίκ εδώ και κάντε τη εγγραφή σας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS