ΑρχικήinetΗ τεράστια συμφωνία μεταξύ Nvidia και Arm μόλις καταργήθηκε

Η τεράστια συμφωνία μεταξύ Nvidia και Arm μόλις καταργήθηκε

Ο γίγαντας των γραφικών Nvidia δεν θα ξοδέψει τελικά 40 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της Arm, ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία SoftBank, επικαλούμενη «σημαντικές ρυθμιστικές προκλήσεις». Την είδηση ​​ανέφεραν για πρώτη φορά οι Financial Times.

Nvidia

Δείτε επίσης: Nvidia: Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το σχέδιο εξαγοράς της Arm;

Η Nvidia θα πληρώσει 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια στη SoftBank επειδή δεν ολοκλήρωσε τη συναλλαγή, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Arm Simon Segars αποχωρεί για να αντικατασταθεί από τον επικεφαλής της IP της Arm, Rene Haas, ο οποίος συμπτωματικά διαχειριζόταν την επιχείρηση Arm της Nvidia πριν από πολλά χρόνια.

«Ο Segars αποφάσισε ότι σε αυτό το στάδιο της καριέρας του, ο χρόνος και η ενέργεια που απαιτούνταν για να δημοσιοποιήσει την εταιρεία και οτιδήποτε γύρω από αυτή δεν ήταν κάτι στο οποίο ήθελε να εμπλακεί», δήλωσε ο Haas. «Οπότε θα παραιτηθεί. Θα αναλάβω εγώ».

Δείτε ακόμα: Το Fortnite επιστρέφει στο iOS χάρη στην υπηρεσία GeForce NOW της Nvidia

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο, δίνοντας στον κατασκευαστή GPU Nvidia τον έλεγχο της εταιρείας της οποίας η αρχιτεκτονική και η πνευματική ιδιοκτησία είναι το κλειδί για σχεδόν κάθε chip για smartphone και tablet που κατασκευάστηκε ποτέ, καθώς και σε έναν αυξανόμενο αριθμό τσιπ διακομιστών και όλων των μελλοντικών προϊόντων της Apple για τους εντυπωσιακούς φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές της.

Arm

Η SoftBank λέει τώρα ότι η Arm θα επιδιώξει IPO το οικονομικό έτος που αρχίζει την 1η Απριλίου. Η Nvidia δεν έχει σχολιάσει σχετικά με την απόφαση, ούτε καν για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι η συμφωνία ακυρώθηκε.

Δείτε επίσης: Qualcomm: Θα επενδύσουμε στην Arm, εάν μπλοκαριστεί η πώληση της στην Nvidia

Η συμφωνία τέθηκε υπό έλεγχο σχεδόν αμέσως μόλις ανακοινώθηκε, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nvidia, Jensen Huang, να πρέπει συχνά να την υπερασπίζεται δημόσια και τελικά να παραδέχεται ότι μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο από το προγραμματισμένο. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το Bloomberg ανέφερε ότι η συμφωνία ναυάγησε, μετά από προκλήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και των ΗΠΑ, που ανησυχούσαν για το τι θα μπορούσε να κάνει η Nvidia εάν κατείχε την Arm. Η FTC έκανε επίσης μήνυση για να σταματήσει την εξαγορά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS