ΑρχικήsecurityΡωσία: Συνελήφθη τρίτη ομάδα hacking που έκλεβε πιστωτικές κάρτες

Ρωσία: Συνελήφθη τρίτη ομάδα hacking που έκλεβε πιστωτικές κάρτες

Η Ρωσία συνέλαβε έξι άτομα, τα οποία φέρεται να ανήκουν σε ομάδα hacking που εμπλέκεται στην κλοπή και την πώληση πιστωτικών καρτών.

Ρωσία

Δείτε επίσης: Ρωσία: Κατηγορεί 8 μέλη συμμορίας ύποπτα για το ransomware REvil

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από αίτημα ερευνητών, από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου δεν έχουν διευκρινίσει με ποιες ομάδες χάκερ φέρεται να συνδέονται τα άτομα που συνελήφθησαν.

Ωστόσο, τρία φόρουμ/αγορές αφιερωμένα στην κλοπή και την πώληση κλεμμένων πιστωτικών καρτών εμφάνισαν ξαφνικά ειδοποιήσεις κατάσχεσης που ισχυρίζονταν ότι προέρχονται από τη ρωσική κυβέρνηση.

Οι ιστότοποι SkyFraud, Ferum και Trump’s Dumps εμφανίζουν πλέον ειδοποιήσεις που αναφέρουν ότι οι ιστότοποι κατασχέθηκαν από τη Διοίκηση “K” του BSTM του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας.

Ενώ αυτές οι ειδοποιήσεις κατάσχεσης αναφέρονται στο ίδιο αδίκημα του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα με τις συλλήψεις των έξι ατόμων, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν οι ειδοποιήσεις είναι νόμιμες ή ακόμη και σχετικές.

Δείτε ακόμα: Ρωσία: Το internet watchdog μπλοκάρει άλλα έξι VPN

hacking

Η ερευνήτρια ασφαλείας Soufiane Tahiri, ανακάλυψε επίσης ότι ο πηγαίος κώδικας για την ειδοποίηση κατάσχεσης του sky-fraud.ru περιλαμβάνει ένα κρυφό μήνυμα για άλλους Ρώσους χάκερ, που λέει “КТО ИЗ ВАС СЛЕДУЮЩИЙ?

Μεταφρασμένη στα αγγλικά, αυτή η προειδοποίηση λέει, “ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ;

Αυτές οι συλλήψεις σηματοδοτούν την τρίτη ομάδα hacking που συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές, από τις αρχές του 2022.

Τον Ιανουάριο, η Ρωσία κατέσχεσε 6 εκατομμύρια δολάρια και συνέλαβε δεκατέσσερα άτομα που σχετίζονται με το REvil, μια διαβόητη επιχείρηση ransomware που είναι υπεύθυνη για πολλές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως.

Στα τέλη του μήνα, η Ρωσία συνέλαβε επίσης τον ηγέτη του Οργανισμού Infraud, μιας ομάδας hacking που προκάλεσε ζημίες άνω των 560 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Gamaredon hacking group: Ρώσοι επιτίθενται στην Ουκρανία

Αυτή η ροή συλλήψεων από τη Ρωσία είναι ασυνήθιστη, καθώς η χώρα δεν έχει ιστορικό συνεργασίας για την καταστολή του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που λειτουργεί εντός των συνόρων της.

Ωστόσο, μετά την επίθεση ransomware του DarkSide στην Colonial Pipeline και την επίθεση του REvil στην Kaseya, ο Λευκός Οίκος και οι Ρώσοι εκπρόσωποι εργάζονται για να αυξήσουν τη συνεργασία τους ώστε να ανακόψουν το αυξανόμενο κύμα δραστηριοτήτων hacking που προέρχονται από τη Ρωσία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS