ΑρχικήsecurityΤο 25% δεν γνωρίζει για την κυβερνοεπίθεση στην Colonial Pipeline

Το 25% δεν γνωρίζει για την κυβερνοεπίθεση στην Colonial Pipeline

Μια νέα έρευνα από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Armis διαπίστωσε ότι γενικά ο κόσμος δεν γνωρίζει για τα μεγάλα περιστατικά κυβερνοασφάλειας που συμβαίνουν στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ρώτησε περισσότερους από 2.000 επαγγελματίες τον περασμένο μήνα, ανακαλύπτοντας ότι σχεδόν το 25% δεν είχε ακούσει ποτέ για την κυβερνοεπίθεση στην Colonial Pipeline που προκάλεσε έλλειψη φυσικού αερίου κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής.

κυβερνοεπίθεση Colonial Pipeline

Δείτε επίσης: Το Υπουργείο MITES της Ισπανίας θύμα κυβερνοεπίθεσης

Περισσότερο από το 23% είπε ότι η επίθεση στην Colonial Pipeline δεν θα είχε μακροχρόνιες επιπτώσεις στη βιομηχανία καυσίμων στις ΗΠΑ, παρά τις δημοσιευμένες αλλαγές στον κυβερνοασφάλεια που οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου αναγκάστηκαν να κάνουν από την κυβέρνηση Biden μετά την επίθεση.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν είχαν ακούσει για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία Oldsmar της Φλόριντα η οποία επηρέασε τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού.

Όσον αφορά την προσωπική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι συσκευές τους δεν ενέχουν κίνδυνο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Πάνω από το 70% είπε ότι αναμένεται να φέρουν τις συσκευές τους από το σπίτι στο γραφείο μόλις αρθούν οι περιορισμοί του COVID-19.

Δείτε επίσης: JBS: Ο μεγαλύτερος προμηθευτής κρέατος θύμα κυβερνοεπίθεσης

Ο Curtis Simpson, CISO στο Armis, δήλωσε ότι οι απαντήσεις έδειξαν ότι οι οργανισμοί πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από μόνοι τους, επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει το τοπίο της απειλής στον κυβερνοχώρο.

Μια διμερής ομάδα μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εισήγαγε τον αμερικανικό νόμο για την παιδεία στον κυβερνοχώρο την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κατανόηση της χώρας για την κυβερνοασφάλεια και να ξεκινήσει εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού.

Δείτε επίσης: Ερευνητές αναλύουν την «επιχείρηση» του LockBit ransomware

Ο εκπρόσωπος Adam Kinzinger, μια από τις φωνές πίσω από το νομοσχέδιο, σημείωσε στο Twitter ότι μια επίθεση στον κυβερνοχώρο συμβαίνει κάθε 39 δευτερόλεπτα και ότι από την έναρξη της πανδημίας, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν αυξηθεί δραστικά.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS