ΑρχικήsecurityJBS: Ο μεγαλύτερος προμηθευτής κρέατος θύμα κυβερνοεπίθεσης

JBS: Ο μεγαλύτερος προμηθευτής κρέατος θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η JBS USA, ο μεγαλύτερος προμηθευτής κρέατος στον κόσμο, λέει ότι την Κυριακή 30 Μαΐου διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα μιας οργανωμένης κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Cybersecurity analysis: Αποτελέσματα έρευνας για την κυβερνοεπίθεση στην Κύπρο

JBS προμηθευτής κρέατος

Σε μια δήλωση, η JBS, είπε ότι η επίθεση επηρέασε ορισμένους από τους servers της που υποστηρίζουν τα IT συστήματα της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας.

Η εταιρεία ανέλαβε δράση αμέσως, αναστέλλοντας όλα τα επηρεαζόμενα συστήματα, ειδοποιώντας τις αρχές και ενεργοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυο IT επαγγελματιών της εταιρείας αλλά και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για την επίλυση της κατάστασης“, ανέφερε η εταιρεία στη δήλωσή της. “Οι backup servers της εταιρείας δεν επηρεάστηκαν και εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε τα συστήματά μας το συντομότερο δυνατό“.

Η JBS, η οποία είναι ο κορυφαίος προμηθευτής και επεξεργαστής βοείου κρέατος, χοιρινού κρέατος και άλλων τροφίμων στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν επηρεαστεί τα δεδομένα πελατών, προμηθευτών ή εργαζομένων.

Το Bloomberg ανέφερε τη Δευτέρα ότι η κυβερνοεπίθεση στη JBS επηρέασε ένα καναδικό εργοστάσιο βοείου κρέατος.

Δείτε επίσης: Bose: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων μετά από ransomware επίθεση!

Η JBS αναφέρει ότι διαθέτει 84 ακίνητα στις Η.Π.Α. και ότι η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις σε 20 χώρες.

Η επίλυση του συμβάντος θα πάρει χρόνο, γεγονός που ενδέχεται να καθυστερήσει ορισμένες συναλλαγές με πελάτες και προμηθευτές“, δήλωσε η JBS.

JBS κυβερνοεπίθεσης

Ο πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Paul Rosenzweig, είπε ότι οι τελευταίες κυβερνοεπιθέσεις σε μεγάλες εταιρείες (JBS, Colonial Pipeline κλπ), δείχνουν ότι τίποτα δεν είναι ασφαλές.

Δείτε επίσης: Colonial Pipeline: Ransomware επίθεση έπληξε τον μεγαλύτερο αγωγό καυσίμων των ΗΠΑ

Και ο μόνος τρόπος να είσαι ασφαλής σε αυτόν τον κόσμο είναι να τα θέσεις όλα εκτός σύνδεσης. Και δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό και να είστε ανταγωνιστικοί“, πρόσθεσε ο Rosenzweig.

Ο Rosenzweig είπε ότι η επίθεση στην Colonial Pipeline και η πληρωμή των λύτρων έχουν σαφώς ενθαρρύνει τους μη κρατικούς φορείς να επιτίθενται σε μεγάλους στόχους, συμπεριλαμβανομένης της JBS.

Μέχρι να πληρώσουν πραγματικά τις συνέπειες, θα συνεχίσουν να το κάνουν“, είπε. “Θέλω να πω, οι hackers της Colonial έφυγαν με 50 εκατομμύρια δολάρια ή όσο ήταν τέλος πάντων – δεν ήταν κακό για μια εβδομάδα δουλειάς. Ποιος ξέρει με τι θα φύγουν οι hackers της JBS“;

Όσο το Διαδίκτυο είναι ένα μέρος ανωνυμίας, οι εγκληματίες θα είναι σε θέση να ενεργούν με ατιμωρησία“, πρόσθεσε ο Rosenzweig.

Πηγή: USA TODAY

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS