ΑρχικήsecurityΧάκερς στοχεύουν την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας

Χάκερς στοχεύουν την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας (Folkhälsomyndigheten) έκλεισε στις 27 Μαΐου το SmiNet, το database για τις μολυσματικές ασθένειες της χώρας, αφού βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο των χάκερς. Το SmiNet, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για την αποθήκευση ηλεκτρονικών αναφορών με στατιστικά στοιχεία για τις μολύνσεις COVID-19, έκλεισε στις 27 Μαΐου, για να διερευνηθούν οι επιθέσεις, κι επανήλθε στο διαδίκτυο το απόγευμα της 28ς Μαΐου.

Η υπηρεσία δήλωσε στις 27 Μαΐου τα ακόλουθα: «Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ανακάλυψε ότι έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες εισβολής στο SmiNet database. Γι’αυτό, το database έκλεισε προσωρινά. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διερευνήσουμε το συντομότερο δυνατό εάν κάποιος μπορεί να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από το database, καθώς και για να διευθετήσουμε και να διορθώσουμε τυχόν ελλείψεις.»

Διαβάστε επίσης: Το Conti ransomware στόχευσε και το Υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας!

Χάκερς - Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας
Χάκερς στοχεύουν την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας δεν μπόρεσε να αναφέρει πλήρη στατιστικά στοιχεία COVID-19 από τις 4 μ.μ. της 26ης Μαΐου λόγω του ότι έκλεισε το database. Επιπλέον, ενώ η έρευνα σχετικά με τις απόπειρες hacking συνεχίζεται, δεν θα δημοσιευτούν περαιτέρω πληροφορίες.

Παρόλο που δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μη εξουσιοδοτημένα μέρη απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, η έρευνα θα διαρκέσει τουλάχιστον μερικές ακόμη μέρες.

Δείτε ακόμη: Hackers στόχευσαν το δημόσιο σύστημα υγείας (HSE) της Ιρλανδίας

Η υπηρεσία ανέφερε στις 31 Μαΐου τα εξής: «Η έρευνα για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες συνεχίζεται. Το συμβάν έχει αναφερθεί στην Αστυνομία και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διασφαλιστεί ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι πλήρη, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει μια αξιόπιστη αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης. Έτσι, η επόμενη ενημέρωση των στατιστικών για τα κρούσματα COVID-19 θα γίνει την Πέμπτη 3 Ιουνίου.»

Χάκερς - Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας
Χάκερς στοχεύουν την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας

O οδηγός 1177, σουηδική υπηρεσία ενημέρωσης για θέματα υγειονομικής περίθαλψης, επλήγη από παραβίαση δεδομένων πριν από δύο χρόνια, αφού η εταιρεία που διαχειριζόταν τον server αποθήκευσής της την εξέθεσε σε δημόσια πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν προσωπικά στοιχεία καλούντων.

Πρόταση: FBI: Συνδέει το Conti ransomware με 16 επιθέσεις σε σημαντικούς οργανισμούς των ΗΠΑ

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας (DoH) και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης HSE (Health Service Executive) παραβιάστηκαν πρόσφατα από τους χάκερς που βρίσκονται πίσω από το Conti ransomware.

Σύμφωνα με το FBI, η συμμορία του Conti ransomware προσπάθησε επίσης να παραβιάσει τα δίκτυα περισσότερων από δώδεκα οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS