ΑρχικήinetNvidia: Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το σχέδιο εξαγοράς της Arm;

Nvidia: Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το σχέδιο εξαγοράς της Arm;

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, η Nvidia ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού chip, Arm.

Δείτε επίσης: Η Samsung κατασκεύασε ένα τσιπ ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Nvidia Arm

Η γνωστή αμερικανική εταιρεία κατασκευής chip φέρεται να είπε σε συνεργάτες της ότι η συμφωνία εξαγοράς, ύψους $ 40 εκατομμυρίων, μάλλον δεν θα οριστικοποιηθεί. Αυτό φαίνεται να σχετίζεται με εμπόδια από ρυθμιστικές αρχές αλλά και με τις διαφωνίες του κλάδου γενικά. Επίσης, ενδέχεται να υπάρχει κάποιο θέμα και με τη SoftBank, στην οποία ανήκει τώρα η Arm. H Nvidia είχε ανακοινώσει τα σχέδια εξαγοράς της Arm από το Σεπτέμβριο του 2020.

Συνεχίζουμε να διατηρούμε τις απόψεις που εκφράζονται λεπτομερώς στις τελευταίες μας ρυθμιστικές καταθέσεις — δηλαδή ότι αυτή η συμφωνία παρέχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί η Arm και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και η καινοτομία“, είπε εκπρόσωπος της Nvidia στο CNBC μέσω email.

Nvidia εξαγορά

Αντίστοιχα, εκπρόσωπος της SoftBank, δήλωσε: “Είμαστε αισιόδοξοι ότι η συναλλαγή θα εγκριθεί“.

Δείτε επίσης: Meta: Ο νέος μας υπερυπολογιστής AI θα είναι ο ταχύτερος στον κόσμο

Η συμφωνία για την εξαγορά της Arm από την Nvidia έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον κλάδο και έχει οδηγήσει σε έρευνες από ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Αυτοί που αντιδρούν, αναφέρουν ανησυχίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η Arm δίνει chip designs και σχετική τεχνολογία σε εταιρείες όπως η Apple, η Samsung και η Qualcomm. Ωστόσο, ο ρόλος της εταιρείας στη βιομηχανία τσιπ ήταν πάντα αυτός του ουδέτερου προμηθευτή. Με την εξαγορά, υπάρχει φόβος ότι η Nvidia θα αποκόψει τους ανταγωνιστές από τη βασική τεχνολογία Arm.

Δείτε επίσης: Το Fortnite επιστρέφει στο iOS χάρη στην υπηρεσία GeForce NOW της Nvidia

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ κατέφυγε σε νομικά μέσα (τον περασμένο μήνα) για να μπλοκάρει τη συναλλαγή, για λόγους αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Επιπλέον, οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές διερευνούν τη συμφωνία καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η Nvidia αντιμετωπίζει επίσης πολλά εμπόδια από ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα, όπου η Arm συνεργάζεται με την Hopu Investments.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS