ΑρχικήUpdatesΤο Windows Terminal μπορεί πλέον να εκκινήσει αυτόματα προφίλ ως Διαχειριστής

Το Windows Terminal μπορεί πλέον να εκκινήσει αυτόματα προφίλ ως Διαχειριστής

Η Microsoft κυκλοφόρησε σήμερα μια νέα έκδοση του Windows Terminal, που συνοδεύεται από μια πολυαναμενόμενη λειτουργία που επιτρέπει την εκκίνηση προφίλ ως Διαχειριστής αυτόματα.

Windows Terminal

Δείτε επίσης: Microsoft: Μπλόκαρε δισεκατομμύρια brute-force και phishing επιθέσεις το 2021

Για να εκκινήσετε αυτόματα τα προφίλ, έχετε δύο επιλογές: Να διαμορφώσετε την εφαρμογή ώστε να ανοίγει ένα συγκεκριμένο προφίλ σε ένα παράθυρο τερματικού διαχειριστή αυτόματα ή να το ανοίξετε ως Διαχειριστής πατώντας Ctrl + κάνοντας κλικ στο προφίλ στο αναπτυσσόμενο μενού.

Έχει προστεθεί μια νέα ρύθμιση προφίλ που ονομάζεται elevate που σας επιτρέπει να εκκινείτε αυτόματα ένα προφίλ ως Διαχειριστής“, εξήγησε η Kayla Cinnamon, Υπεύθυνη Προγράμματος του Windows Terminal.

Η νέα έκδοση, Windows Terminal Preview 1.13, προσθέτει επίσης μια ενημερωμένη διεπαφή χρήστη και μια νέα πειραματική μηχανή απόδοσης με βελτιώσεις (αν και επί του παρόντος δυνητικά ασταθής και χωρίς ορισμένες δυνατότητες).

Δείτε ακόμα: Microsoft Defender: Εντοπίζει ευπάθειες σε Android και iOS

Αν και οι βελτιώσεις θα είναι ελάχιστα αισθητές κατά την καθημερινή χρήση, θα είναι εμφανείς όταν εργάζεστε με κείμενο με μεγάλο αριθμό χρωμάτων.

προφίλ

Ανυπομονούμε να βελτιώσουμε αυτόν τον renderer με την πάροδο του χρόνου και ελπίζουμε ότι θα αντικαταστήσουμε τον υπάρχοντα από προεπιλογή μόλις ανταποκριθεί στην ισοτιμία χαρακτηριστικών“, πρόσθεσε η Cinnamon.

Η προεπισκόπηση τερματικού των Windows 1.13 προσθέτει επίσης μια προσαρμόσιμη επιλογή ήχου κουδουνιού, νέες ενέργειες, διάφορες βελτιώσεις όπως snap layouts στα Windows 11 και διάφορες διορθώσεις σφαλμάτων.

Ξεκινώντας από την έκδοση 13, η ελάχιστη υποστηριζόμενη έκδοση των Windows 10 για την εφαρμογή Window Terminal θα αλλάξει επίσης σε Windows 10 20H1 (κατασκευή 19041).

Δείτε επίσης: Windows 10 KB5009596: Η ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει διορθώσεις

Η Microsoft παρουσίασε το Windows Terminal στο συνέδριο προγραμματιστών του Μαΐου 2019 και το κυκλοφόρησε επίσημα τον Ιούλιο δύο μήνες αργότερα.

Σε αντίθεση με την προεπιλεγμένη εφαρμογή τερματικού, το Windows Terminal υποστηρίζει πολλές καρτέλες κονσόλας σε ένα μόνο παράθυρο. Σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ του κελύφους cmd, του PowerShell και του κελύφους διανομής Linux που είναι εγκατεστημένα μέσω του Windows Subsystem for Linux (WSL) για κάθε καρτέλα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS