ΑρχικήHow ToWindows 11: Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Remote Desktop;

Windows 11: Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Remote Desktop;

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια εργασίας σας στα Windows 11, ενώ δεν βρίσκεστε κοντά στο PC σας, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση από το τηλέφωνο ή το tablet σας. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Remote Desktop στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Windows 11 Remote Desktop

Πώς λειτουργεί;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Remote Desktop feature στα Windows 11 για να συνδεθείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε κάποιες απλές εργασίες, όπως να ελέγξετε τις λήψεις σας, να εγκαταστήσετε εφαρμογές, να αντιγράψετε αρχεία από τον υπολογιστή σας.

Δείτε επίσης: Τα Windows 11 διευκολύνουν τον φωνητικό έλεγχο του PC σας

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε το Remοte Desktop μόνο στο οικιακό δίκτυο με Network Level Authentication, για να είστε ασφαλείς. Επομένως, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης του Windows user account για να επαληθεύσετε τον εαυτό σας στο δίκτυο, προτού μπορέσετε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση.

Συμβουλή: Δεν προτείνεται η απευθείας έκθεση της υπηρεσίας Remote Desktop στο διαδίκτυο. Η Microsoft συνιστά να ρυθμίσετε το δικό σας VPN εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Remοte Desktop μακριά από το τοπικό σας δίκτυο.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Remote Desktop στα Windows 11;

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, κάντε κλικ στο μενού “Start” και επιλέξτε “Settings“. Εναλλακτικά, πατήστε Windows+i στο πληκτρολόγιό σας για να βρεθείτε κατευθείαν στις Ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, επιλέξτε “System” και μετά “Remote Desktop“.

Windows 11 Remote Desktop

Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα από το “Remote Desktop“.

Επιλέξτε “Yes” στo μήνυμα User Account Control (UAC) και κάντε κλικ στο κουμπί “Confirm“, στο παράθυρο που ανοίγει.

Στη συνέχεια, πατήστε πάνω στο βελάκι (που ανοίγει το μενού), που βρίσκεται δίπλα στον ενεργοποιημένο διακόπτη του Remote Desktop.

Windows 11 Remote Desktop

Κάντε check στο πλαίσιο δίπλα από το “Require devices to use Network Level Authentication Connect (Recommended)“. Μετά την ενεργοποίηση αυτής της επιλογής, θα χρειαστεί να προσθέσετε τον κωδικό πρόσβασης του Windows user account του απομακρυσμένου υπολογιστή για έλεγχο ταυτότητας στο τοπικό δίκτυο. Μόνο μετά από επιτυχές authentication θα δείτε την οθόνη σύνδεσης των Windows.

Επιλέξτε “Yes” στο μήνυμα UAC και επιλέξτε “Confirm” για να ενεργοποιήσετε αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τη χρήση του Remote Desktop στα Windows 11.

Δείτε επίσης: Microsoft: Widgets τρίτων έρχονται σύντομα στα Windows 11

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Remote Desktop App για πρόσβαση στον υπολογιστή

Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα δωρεάν εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης για να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας εξ αποστάσεως, αλλά μόνο μερικά από αυτά διαθέτουν mobile app. Εδώ θα δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Remοte Desktop χρησιμοποιώντας το Remοte Desktop app της Microsoft που είναι διαθέσιμο σε Windows, macOS, Android, iPhone και iPad.

Ανοίξτε το Remote Desktop app και πατήστε το εικονίδιο (+), που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.

Windows 11 Remote Desktop

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα του υπολογιστή σας και τα στοιχεία του Windows user account. Έπειτα, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή σε άλλες επιλογές όπως “Clipboard”, “Microphone”, “Storage” και άλλες.

Πατήστε “Save” στην επάνω δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές που κάνατε.

Μετά από αυτό, πατήστε στην κάρτα με το όνομα του υπολογιστή σας για να ξεκινήσετε ένα remote desktop session.

Windows 11 Remote Desktop

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να ορίσετε ποια εικονίδια θα εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας σας;

Αυτό ήταν! Ωστόσο, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το Remote Desktop, εάν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για λίγο.

Πηγή: How-to-geek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS