ΑρχικήsecurityMicrosoft Defender: Εντοπίζει ευπάθειες σε Android και iOS

Microsoft Defender: Εντοπίζει ευπάθειες σε Android και iOS

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, η υποστήριξη διαχείρισης απειλών και τρωτών σημείων για Android και iOS, είναι πλέον διαθέσιμη στο Microsoft Defender for Endpoint, την εταιρική πλατφόρμα ασφάλειας endpoint της εταιρείας.

Microsoft Defender

Δείτε επίσης: Microsoft: Widgets τρίτων έρχονται σύντομα στα Windows 11

«Με αυτήν τη νέα κάλυψη πολλαπλών πλατφορμών, οι δυνατότητες διαχείρισης απειλών και ευπάθειας υποστηρίζουν πλέον όλες τις μεγάλες πλατφόρμες συσκευών σε ολόκληρο τον οργανισμό – που εκτείνονται σε σταθμούς εργασίας, διακομιστές και κινητές συσκευές», εξήγησε η Microsoft.

Η διαχείριση ευπάθειας για Android και iOS επιτρέπει στους διαχειριστές να μειώσουν την επιφάνεια πραγματοποίησης επιθέσεων των τερματικών σημείων για κινητά και ως άμεσο αποτέλεσμα, να αυξήσουν την ανθεκτικότητα του οργανισμού τους έναντι των εισερχόμενων επιθέσεων.

«Η διαχείριση απειλών και ευπάθειας στο Microsoft Defender for Endpoint παρακολουθεί και εντοπίζει συνεχώς συσκευές που επηρεάζονται, αξιολογεί τους σχετικούς κινδύνους στο περιβάλλον και παρέχει έξυπνη ιεράρχηση προτεραιοτήτων και ενσωματωμένες ροές εργασίας για την απρόσκοπτη αποκατάσταση των τρωτών σημείων.»

Η νέα δυνατότητα επιτρέπει στους οργανισμούς να ανακαλύπτουν, να ιεραρχούν και να διορθώνουν ευπάθειες λογισμικού και λειτουργικών συστημάτων ευκολότερα σε συσκευές Android.

Δείτε ακόμα: Το Microsoft Office για Android υποστηρίζει τώρα το dark mode

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες προστασίας από απειλές για κινητά της Microsoft και καθοδήγηση για την ενσωμάτωση του Microsoft Defender for Endpoint για iOS και Android εδώ.

Android iOS

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται αφού η λειτουργία διαχείρισης απειλών και ευπάθειας του Defender for Endpoint έγινε γενικά διαθέσιμη για συσκευές macOS πριν από ένα χρόνο, στις 2 Φεβρουαρίου 2021.

Αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την επέκταση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, ώστε οι ομάδες ασφαλείας να έχουν ένα σύμμαχο στην υπεράσπιση των χρηστών τελικού σημείου μέσω μιας ενοποιημένης λύσης ασφαλείας.

Για παράδειγμα τον Ιούνιο του 2020, το Microsoft Defender for Endpoint πρόσθεσε υποστήριξη για περισσότερες πλατφόρμες εκτός των Windows. Ένα χρόνο αργότερα, περιέλαβε επίσης υποστήριξη για macOS ως μέρος μιας περιορισμένης προεπισκόπησης.

Ένα μήνα αργότερα τον Ιούλιο του 2020, η λύση ασφάλειας τελικού σημείου ενημερώθηκε με μια λειτουργία Microsoft Secure Score for Devices για την αξιολόγηση της κατάστασης διαμόρφωσης συλλογικής ασφάλειας των συσκευών σε εταιρικά δίκτυα. Μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια των τελικών σημείων ενός οργανισμού μέσω προτεινόμενων ενεργειών.

Δείτε επίσης: Η FTC διερευνά τη συμφωνία μεταξύ Microsoft και Activision Blizzard

Από τον Οκτώβριο του 2020, η εταιρική πλατφόρμα ασφάλειας endpoint της Microsoft, παρέχει επίσης στους διαχειριστές αναφορές που τους βοηθούν να παρακολουθούν ευάλωτες συσκευές Windows και macOS, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων σοβαρότητας ευπάθειας, της διαθεσιμότητας εκμετάλλευσης, της ηλικίας μίας ευπάθειας και των ευάλωτων συσκευών ανά λειτουργικό σύστημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS