ΑρχικήUpdatesProtonMail: Εισάγει νέο σύστημα αποκλεισμού των email trackers

ProtonMail: Εισάγει νέο σύστημα αποκλεισμού των email trackers

Η υπηρεσία ProtonMail εισήγαγε ένα βελτιωμένο σύστημα προστασίας από παρακολούθηση μέσω email (email trackers protection) για τη web-based email λύση της. “Τώρα μπορείτε να διαβάζετε τα email σας χωρίς να αφήνετε τους διαφημιστές να σας παρακολουθούν, να δημιουργούν προφίλ για εσάς ή να σας προβάλλουν διαφημίσεις με βάση τη δραστηριότητα αλληλογραφίας σας“, αναφέρει η υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Το Firefox Relay προστίθεται σε λίστα αποκλεισμού email μιας χρήσης

ProtonMail email trackers

Η ProtonMail είναι μια υπηρεσία email που προσφέρει επικοινωνίες με end-to-end κρυπτογράφηση. Χρησιμοποιεί μια προσέγγιση “client-side encryption” για τη διατήρηση του απορρήτου των χρηστών και την προστασία των επικοινωνιών τους από τρίτους.

Το 40% όλων των email έχουν trackers

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2017, σχεδόν τα μισά από τα emails που αποστέλλονται και λαμβάνονται, έχουν trackers, που μεταδίδουν πληροφορίες στον αποστολέα.

Οι πληροφορίες αυτές δείχνουν:

  • Πότε άνοιξε ο παραλήπτης ένα email
  • Πόσες φορές έχει ανοίξει ένα email
  • Σε τι συσκευή έχει πάει το email
  • Τοποθεσία και IP διεύθυνση

Αυτά τα trackers που συλλέγουν τις παραπάνω πληροφορίες, είναι ουσιαστικά αόρατα, αφού είναι συνήθως μικροσκοπικά pixels σε μια εικόνα που είναι ενσωματωμένη στο email. Τα pixels καταγράφουν δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα του χρήστη κάθε φορά που ανοίγει το μήνυμα.

Τα email trackers χρησιμοποιούνται κυρίως για στοχευμένες διαφημίσεις, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την έκθεση πληροφοριών του παραλήπτη σε τρίτους ή απλώς για την παρακολούθηση του πότε κάποιος έχει διαβάσει το email.

Δείτε επίσης: FBI: Συνδέει το Diavol ransomware με τους developers του TrickBot

Η συλλογή αυτών των δεδομένων πραγματοποιείται χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. Η καλύτερη λύση για να προστατευτείτε είναι να μπορείτε να τα μπλοκάρετε. Αυτό υπόσχεται να κάνει η ProtonMail με το νέο σύστημα προστασίας από παρακολούθηση.

ProtonMail: Εισάγει νέο σύστημα αποκλεισμού των email trackers

Η ProtonMail θα αρχίσει τώρα να μπλοκάρει email trackers από προεπιλογή, σε όλους τους λογαριασμούς (και στους χρήστες που χρησιμοποιούν δωρεάν την υπηρεσία).

Η υπηρεσία θα μπλοκάρει τα pixels που προσδιορίζονται ως επικίνδυνα (συνήθως εντοπίζονται σε newsletters και άλλα emails προώθησης προϊόντων) και θα κρύβει τη διεύθυνση IP του χρήστη, έτσι ώστε η τοποθεσία τους να παραμένει κρυφή.

Δείτε επίσης: «Anomalous» spywares: Κλέβουν διαπιστευτήρια βιομηχανικών εταιρειών

Κάθε φορά που θα μπλοκάρεται ένα email tracker, ο χρήστης θα λαμβάνει μια σχετική ειδοποίηση.

Όπως εξηγεί η υπηρεσία email, αυτό το νέο σύστημα δεν θα επηρεάσει την εγγραφή σε ενημερωτικά δελτία ή την εγγραφή σε διαδικτυακές υπηρεσίες.

Οι χρήστες του ProtonMail μπορούν να ελέγξουν εάν αυτή η δυνατότητα απορρήτου είναι ενεργοποιημένη μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο email και επιβεβαιώνοντας εάν η ρύθμιση “Αποκλεισμός παρακολούθησης email” (Block email tracking) είναι ενεργοποιημένη.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS