ΑρχικήReviewsNetgear: Πληρώστε επιπλέον για τον αποκλεισμό διαφημίσεων στα routers Orbi

Netgear: Πληρώστε επιπλέον για τον αποκλεισμό διαφημίσεων στα routers Orbi

Οι απαιτήσεις που τίθενται στα οικιακά μας δίκτυα είναι υψηλότερες από ποτέ, ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδια. Η Netgear ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους πρώτους κατασκευαστές router που βελτιστοποίησε τη δικτύωση που απαιτείται για παιχνίδια με τη σειρά από routers της Nighthawk. Τώρα, επιχειρεί το ίδιο πράγμα με τη νέα σειρά mesh routers Orbi με δυνατότητα 6E. Η υπηρεσία Game Booster μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την εφαρμογή Nighthawk Pro Gaming που χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση της XR σειράς με gaming routers, με μια κραυγαλέα διαφορά: απαιτεί συνδρομή.

Δείτε επίσης: Η Netgear δεν έχει διορθώσει έξι ευπάθειες στο router Nighthawk

Netgear

Η υπηρεσία Game Booster για συσκευές Orbi θα κοστίζει 50 $ ετησίως και αν και αυτό δεν είναι ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, σίγουρα εγείρει ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το γιατί η Netgear χρεώνει μια υπηρεσία που προηγουμένως προσφερόταν δωρεάν σε άλλες συσκευές. Αυτή η απόφαση γίνεται ακόμη πιο αινιγματική όταν αναλογιστεί κανείς πόσο ακριβό είναι ένα σύστημα Orbi, με ορισμένα μεγαλύτερα συστήματα να κοστίζουν έως και 1.500 $.

Η Netgear δηλώνει ότι το Game Booster προσφέρει κάτι περισσότερο από έναν απλό βελτιστοποιητή ποιότητας υπηρεσίας (QoS). Εκτός από την ευκολότερη χρήση του QoS, το λογισμικό Game Booster, όπως και η εφαρμογή Nighthawk Pro Gaming, σας παρέχει ευανάγνωστες μετρήσεις που σας βοηθούν να βελτιώσετε το οικιακό σας δίκτυο.

Δείτε επίσης: Netgear: Mesh router Wi-Fi 6E $1,500 θα φτιάξει το έξυπνο σπίτι σας

Το Game Booster θα σας επιτρέπει να δίνετε προτεραιότητα στη συνδεσιμότητα server με βάση το ping ή την τοποθεσία και να σας επιτρέπει να εκχωρείτε και να δεσμεύετε εύρος ζώνης τόσο για λήψεις όσο και για μεταφορτώσεις ανά συσκευή. Ωστόσο, η Netgear έχει δηλώσει ότι αυτή η υπηρεσία δεν είναι VPN ούτε προορίζεται να αντικαταστήσει το VPN σας.

Netgear

Ενώ πολλές από αυτές τις δυνατότητες υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες, το Game Booster θα περιλαμβάνει και ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων με μια λίστα μπλοκαρίσματος που θα ενημερώνεται τακτικά. Το πρόγραμμα αποκλεισμού θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε με ακρίβεια ποιες συσκευές και domains είναι αποκλεισμένα, εκτός από το να σας παρέχει ενημερωμένες μετρήσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.

Δείτε επίσης: Netgear: Διορθώνει επικίνδυνο σφάλμα εκτέλεσης κώδικα σε πολλά routers

Το να έχετε περισσότερο λεπτομερή έλεγχο στο οικιακό σας δίκτυο είναι σίγουρα καλό, ωστόσο πολλές από τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η επί πληρωμή υπηρεσία βασίζονται τελικά στην υπόθεση ενός ιδανικού περιβάλλοντος δικτύου μεταξύ άλλων παραγόντων. Είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό εργαλεία που άλλα routers παρέχουν δωρεάν ή, όπως στην περίπτωση του προγράμματος αποκλεισμού διαφημίσεων, μπορούν να κατασκευαστούν με αρκετά χαμηλό κόστος εκ των προτέρων από έναν έμπειρο χρήστη. Όλα αυτά εγείρουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το εάν αυτή η επί πληρωμή υπηρεσία θα είναι αρκετά ωφέλιμη ώστε να αξίζει τη συνδρομή.

Η εφαρμογή Game Booster έχει οριστεί να είναι διαθέσιμη για συσκευές Orbi της σειράς 750 και 850 από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS