ΑρχικήinetΈξυπνο κολάρο θέλει να γίνει το Apple Watch του σκύλου σας

Έξυπνο κολάρο θέλει να γίνει το Apple Watch του σκύλου σας

Οι ιχνηλάτες κατοικίδιων υπάρχουν εδώ και χρόνια. Ωστόσο η εταιρεία Invoxia θέλει να ταρακουνήσει τα πράγματα, με ένα νέο έξυπνο κολάρο που μπορεί επίσης να παρακολουθεί τις ζωτικές λειτουργίες του σκύλου σας. Και φυσικά, το έξυπνο κολάρο λειτουργεί επίσης ως GPS και παρακολουθεί τη δραστηριότητα του κατοικιδίου σας.

κολάρο

Δείτε επίσης: Apple Watch και υγεία: Γιατί είναι χρήσιμο το έξυπνο ρολόι της Apple;

Οι ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης σκύλων βασίζονται γενικά σε ένα συνδυασμό επιταχυνσιόμετρων και αισθητήρων GPS. Η προσέγγιση της Invoxia είναι λίγο διαφορετική. Για την παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών όπως ο αναπνευστικός ρυθμός ηρεμίας και ο καρδιακός ρυθμός, η Invoxia λέει ότι συνεργάστηκε με πιστοποιημένους κτηνιάτρους καρδιολόγους για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης βαθιάς εκμάθησης που χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς αισθητήρες ραντάρ, σαν αυτούς που χρησιμοποιεί η Google στα τηλέφωνα Pixel 4. Σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Invoxia, Amélie Caudron, τα ραντάρ είναι ιδανικά καθώς μπορούν να κάνουν μετρήσεις ανεξάρτητα από το πόσο τρίχωμα έχει ο σκύλος σας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα σύμφωνα με την Caudron, είναι ότι το κολάρο μπορεί να τοποθετείται πιο χαλαρά και άνετα γύρω από το λαιμό του σκύλου. Αυτό δεν συμβαίνει με τα έξυπνα ρολόγια και τους ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, τα οποία απαιτούν πιο σφιχτή εφαρμογή και καλή επαφή με το δέρμα για να λάβουν ακριβείς μετρήσεις καρδιακού παλμού.

Η Invoxia δεν είναι η μόνη τεχνολογία κατοικίδιων ζώων που παρακολουθεί τα ζωτικά σημεία του σκύλου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν επίσης γιλέκα EKG παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού, καθώς και το Smart Collar Petpace. Ωστόσο, αυτά είναι περισσότερο για κτηνιάτρους παρά για απλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και δεν περιλαμβάνουν παρακολούθηση GPS.

Δείτε ακόμα: CISA: Software bug GPS θα προκαλέσει απροσδόκητη συμπεριφορά;

Το κολάρο Invoxia ξεχωρίζει συνδυάζοντας έναν παραδοσιακό ιχνηλάτη GPS με έναν μη επεμβατικό τρόπο παρακολούθησης των ζωτικών λειτουργιών. Είναι συμβατό με Bluetooth, Wi-Fi, GPS και LTE-M και διαθέτει ειδοποιήσεις διαφυγής και ενσωματωμένο βομβητή.

σκύλος

Εκτός από την παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών, το κολάρο μπορεί επίσης να παρακολουθεί την καθημερινή δραστηριότητα και να αναγνωρίζει πότε ο σκύλος σας περπατά, τρέχει, σκάβει, τρώει ή πίνει, γαβγίζει και ξεκουράζεται. Διαθέτει επίσης αφαιρούμενο υφασμάτινο κάλυμμα για ευκολότερο καθάρισμα αν λερωθεί.

Τούτου λεχθέντος, το κολάρο Invoxia θα επικεντρωθεί εξατομικευμένα στο σκύλο σας. Μέχρι στιγμής, η συνεχής ζωτική παρακολούθηση των σκύλων δεν ήταν πραγματικά δυνατή σε αρκετά μεγάλη κλίμακα, ούτε με προσαρμογή με βάση τη φυλή, παρόλο που ορισμένες ράτσες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση για καρδιακές ή αναπνευστικές παθήσεις.

Όσον αφορά το γιατί μπορεί να θέλετε να γνωρίζετε τις ζωτικές λειτουργίες του σκύλου σας, η Invoxia λέει ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για κατοικίδια ζώα μετά από μία επέμβαση, παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο τα κατοικίδια ζώα μπορεί να ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή ή για να παρακολουθείτε ράτσες με γνωστές καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις. Σημείωσε επίσης ότι συχνά, οι ιδιοκτήτες παρατηρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα κατοικίδιά τους πολύ αργά. Ο εντοπισμός ανωμαλιών στη βασική γραμμή ενός κατοικίδιου μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες και τους κτηνιάτρους να αναγνωρίσουν ασθένειες νωρίς.

Δείτε επίσης: YouTuber συνελήφθη αφού έδεσε μπαλόνια ηλίου στον σκύλο του για να τον κάνει να «πετάξει»

Προς το παρόν, το κολάρο Invoxia είναι μόνο για σκύλους μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι δύσκολο να μικροποιηθεί η τεχνολογία ραντάρ σε μέγεθος που θα ήταν αρκετά άνετο και ελαφρύ για μικρότερα κατοικίδια, όπως μικρόσωμα σκυλιά και γάτες.

Η Invoxia λέει ότι το κολάρο αναμένεται να είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι του 2022. Θα κοστίσει περίπου 99 $ για το ίδιο το κολάρο και μια επιπλέον μηνιαία συνδρομή 12,99 $ για λειτουργίες GPS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS