ΑρχικήsecurityΤι είναι ένας διακόπτης Physical Kill; Το χρειάζεται ο υπολογιστής σας;

Τι είναι ένας διακόπτης Physical Kill; Το χρειάζεται ο υπολογιστής σας;

Τα smartphone, οι φορητοί υπολογιστές, τα έξυπνα ηχεία και άλλες παρόμοιες σύγχρονες συσκευές μας προσφέρουν ρυθμίσεις που μας λένε ότι κανείς δεν μας παρακολουθεί ή μας ακούει. Ωστόσο, πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι ο “διακόπτης απενεργοποίησης” στον οποίο βασίζεται το λογισμικό κάνει πραγματικά αυτή τη δουλειά;

Physical Kill

Δείτε επίσης: Ο επόμενος υπολογιστής ENVY AIO ίσως έχει την NVIDIA GeForce RTX 3080 SUPER

Μέχρι τώρα, υπάρχουν πολλές διαβόητες ιστορίες χάκερ που έχουν πρόσβαση σε κάμερες web και καταγράφουν ανθρώπους από τους υπολογιστές τους. Το εν λόγω άτομο δεν μπορεί να το καταλάβει, ακόμη και με τις σύγχρονες κάμερες που έχουν ένα φωτάκι που δείχνει πότε η κάμερα είναι ενεργοποιημένη.

Στην ουσία δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε ότι μια απλή εναλλαγή λογισμικού κάνει πραγματικά αυτό που λέει. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι μια συσκευή ή ένα εξάρτημα μιας συσκευής δεν παρακολουθείται είναι να διακόψετε τη φυσική σύνδεσή της με το ρεύμα και τα δεδομένα. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι ο διακόπτης Physical Kill.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ακούσει ξανά τον όρο διακόπτης Physical Kill, σχεδόν σίγουρα έχετε χρησιμοποιήσει έναν πριν. Για παράδειγμα, φορητοί υπολογιστές με φυσικούς διακόπτες για WiFi απενεργοποιούν το υλικό WiFi, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση του. Φυσικά, είναι επίσης δυνατό να κάνετε μια φυσική αλλαγή που ενεργοποιεί μόνο μια ρύθμιση λογισμικού, καθιστώντας την όχι πιο αξιόπιστη από μια κοινή εναλλαγή λογισμικού.

Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερική κάμερα web USB ή μικρόφωνο με τον υπολογιστή σας, έχετε πρόσβαση στον πιο βασικό τύπο διακόπτη kill: απλά αποσυνδέεται το υλικό σας.

Δυστυχώς, όταν πρόκειται για ενσωματωμένες κάμερες web και μικρόφωνα, δεν έχετε αυτήν την επιλογή, εκτός εάν ο κατασκευαστής του φορητού υπολογιστή έχει ενσωματώσει το διακόπτη στο υλικό του.

Η Purism είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε έχοντας ως βασική ιδέα να έχει ενσωματωμένα στους υπολογιστές της αυστηρά χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας. Το Librem 14 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας και το υλικό, το υλικολογισμικό και το λειτουργικό του σύστημα έχουν σχεδιαστεί με σημαντικά υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας από τους τυπικούς υπολογιστές.

Δείτε ακόμα: Το νέο Microsoft Store κυκλοφορεί τώρα σε υπολογιστές με Windows 10

Ο φορητός υπολογιστής Librem 14 Linux διαθέτει πολλαπλούς διακόπτες φυσικού kill, οι οποίοι όπως ισχυρίζεται η εταιρεία απενεργοποιούν απολύτως το σχετικό υλικό. Υπάρχουν διακόπτες για την κάμερα web και το μικρόφωνο καθώς και το WiFi και το Bluetooth. Όσον αφορά συγκεκριμένα το Librem 14, υπάρχουν τόσες πολλές πρόσθετες λειτουργίες απορρήτου που οι διακόπτες kill είναι πραγματικά το λιγότερο, αλλά υπάρχουν παραδείγματα τέτοιων διακοπτών kill σε κανονικούς φορητούς υπολογιστές που δεν φτάνουν σε τόσο ακραία επίπεδα.

υπολογιστής

Από το 2018, η HP πουλούσε φορητούς υπολογιστές με φυσικούς διακόπτες για την κάμερα web. Οι φορητοί υπολογιστές Spectre περιλάμβαναν αυτούς τους διακόπτες.

Οι διακόπτες Kill μπορεί να μην έχουν πάντα τη μορφή ενός παραδοσιακού συρόμενου διακόπτη στο πλάι ενός φορητού υπολογιστή. Είναι απολύτως δυνατό να ενσωματώσετε τον διακόπτη kill σε ένα φυσικό, ενσωματωμένο κλείστρο κάμερας.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσέγγιση της ιδέας είναι η τεχνολογία SafeShutter της Dell. Υπάρχει ένα μηχανικό κλείστρο που ολισθαίνει πάνω από την κάμερα όταν δεν χρησιμοποιείται και αυτό μπορεί να χειριστεί χειροκίνητα χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα F9 και F4. Η διαφορά εδώ είναι ότι έχουν δημιουργήσει ένα αποκλειστικό κύκλωμα υλικού που λειτουργεί εκτός του λειτουργικού συστήματος. Αυτό δεν είναι τόσο αλάνθαστο όσο ένας φυσικός διακόπτης kill, αλλά είναι μια πολλά υποσχόμενη μέση λύση.

Δείτε επίσης: Νέο Linux trojan κρύβεται σε εργασίες cron με μη έγκυρες ημερομηνίες

Είναι όμως απαραίτητο ένας υπολογιστής να διαθέτει φυσικό διακόπτη kill; Είναι ένα δύσκολο ερώτημα, καθώς οι ανάγκες κάθε χρήστη είναι μοναδικές. Γενικά, οι δυνατότητες ασφαλείας που διαθέτουν όλοι οι υπολογιστές είναι υπεραρκετές για να σας προστατεύσουν από τυχαίες εισβολές και επιθέσεις, εάν ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες:

  • Βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σας σύστημα είναι πάντα ενημερωμένο.
  • Χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο πακέτο προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό για να προστατευτείτε.
  • Ασκήστε καλές συνήθειες ασφαλείας, όπως η μη εκτέλεση λογισμικού που δεν μπορείτε να επαληθεύσετε ως αξιόπιστο.

Εάν είστε κάποιος που εργάζεται με πληροφορίες που είναι εξαιρετικά ευαίσθητης φύσης, τότε ίσως είναι προτιμότερο να αγοράσετε έναν εξειδικευμένο, ασφαλή υπολογιστή για να περιορίσετε τις πιθανότητες κάποιος να σας κατασκοπεύσει ή να κλέψει τα δεδομένα σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS