ΑρχικήsecuritySPAR supermarket: Εκατοντάδες καταστήματα κλειστά λόγω κυβερνοεπίθεσης

SPAR supermarket: Εκατοντάδες καταστήματα κλειστά λόγω κυβερνοεπίθεσης

Περίπου 330 καταστήματα SPAR στη βόρεια Αγγλία αντιμετώπισαν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα μετά από μια κυβερνοεπίθεση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών καταστημάτων SPAR, ενώ άλλα έμειναν ανοιχτά άλλα δέχονταν πληρωμές μόνο με μετρητά. Η SPAR είναι ένα διεθνές supermarket franchise με 13.320 καταστήματα σε 48 χώρες, αλλά η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση επηρέασε μόνο καταστήματα στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας.

Δείτε επίσης: Η εταιρεία ενέργειας DMEA έχασε data 25 ετών από την κυβερνοεπίθεση

SPAR supermarket

Σύμφωνα με τη Lawrence Hunt & Co Ltd., η οποία λειτουργεί 25 υποκαταστήματα στο Lancashire, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η διακοπή των IT συστημάτων επηρέασε τα ταμεία, τα συστήματα επεξεργασίας πληρωμών με πιστωτική κάρτα καθώς και την πρόσβαση στα email.

Η James Hall and Co, ένας διανομέας τροφίμων με έδρα το Preston που συνεργάζεται με πολλά καταστήματα SPAR στο Lancashire, επηρεάζεται επίσης από την επίθεση και δήλωσε τα εξής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:

Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε για μια διαδικτυακή επίθεση στα συστήματα πληροφορικής μας. Αυτό έχει επηρεάσει περίπου 330 καταστήματα SPAR σε όλη τη Βόρεια Αγγλία τις τελευταίες 24 ώρες και εργαζόμαστε για να επιλύσουμε αυτήν την κατάσταση το συντομότερο δυνατό“.

Δείτε επίσης: Planned Parenthood LA: Ransomware επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων ασθενών

Όπως είπαμε και παραπάνω, η κυβερνοεπίθεση επηρέασε την ικανότητα των καταστημάτων να επεξεργάζονται πληρωμές με κάρτα, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα καταστήματα SPAR έκλεισαν, ενώ αλλά δέχονται μόνο μετρητά.

SPAR κυβερνοεπίθεση

Η αλυσίδα supermarket SPAR δήλωσε χθες: “Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους πελάτες μας και εργαζόμαστε το συντομότερο δυνατό για να επιλύσουμε την κατάσταση“.

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται τη μετάλλαξη Omicron για phishing επιθέσεις

Το περιστατικό ασφαλείας μοιάζει αρκετά με μια ransomware επίθεση που έχει “κλειδώσει” κρίσιμα IT συστήματα. Ωστόσο, η φύση της κυβερνοεπίθεσης δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί επίσημα.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) εξέδωσε επίσης μια δήλωση για να ενημερώσει τους καταναλωτές ότι η υπηρεσία είναι ενήμερη για την κατάσταση και ότι εργάζεται για την αξιολόγηση του περιστατικού.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS