ΑρχικήsecurityPasswords 2021: Γιατί συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το QWERTY;

Passwords 2021: Γιατί συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το QWERTY;

Μια ανάλυση για τα πιο συνηθισμένα passwords που χρησιμοποιούνται παγκόσμια αποκάλυψε ότι εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε αδύναμα passwords.

Passwords

Δείτε επίσης: Telegram bots προσπαθούν να κλέψουν τα one-time passwords σας

Αν και η ιδέα της χρήσης των passwords όπως QWERTY, 123456 και PASSWORD μπορεί να σας ακούγεται σαν αστεία, εξακολουθούν να βρίσκονται σε data dumps κλεμμένων credentials που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

Οι μεγάλοι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών συχνά επιβάλλουν την χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης με πεζά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες. Επίσης επιβάλλουν τον έλεγχο ταυτοποίησης πολλαπλών παραγόντων (MFA).

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις ενδέχεται να μην επιβάλλουν τα ίδια πρότυπα. Επιπλέον, οι ξεχασμένοι λογαριασμοί και οι λογαριασμοί φαντάσματα, τα hardcoded credentials και η επαναχρησιμοποίηση συνδυασμών ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης εξακολουθούν να είναι συνηθισμένα προβλήματα του σήμερα.

Δείτε επίσης: Microsoft: Διαγράψτε αμέσως τα passwords στα Windows 10

Την Τετάρτη, το Nordpass δημοσίευσε την ετήσια μελέτη για την χρήση κωδικών πρόσβασης σε 50 χώρες, την αναφορά “Most Common Passwords”, μια αξιολόγηση μιας βάσης δεδομένων που περιέχει 4 TB κωδικών πρόσβασης που διέρρευσαν, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Ρωσία, την Αυστραλία και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης για το 2021, παγκοσμίως, ήταν:

  1. 123456
  2. 123456789
  3. 12345
  4. qwerty
  5. password
  6. 12345678
  7. 111111
  8. 123123
  9. 1234567890
  10. 1234567

Μεταξύ των ευρημάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε έναν «εκπληκτικό» αριθμό ανθρώπων αρέσει να χρησιμοποιούν το όνομά τους ως κωδικό πρόσβασης (το «charlie» εμφανίστηκε ως ο 9ος πιο δημοφιλής κωδικός πρόσβασης στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021).

Το “Onedirection” ήταν μια δημοφιλής επιλογή κωδικού πρόσβασης που σχετίζεται με τη μουσική και ο αριθμός των φορών που εμφανίζεται το “Liverpool” θα μπορούσε να υποδεικνύει πόσο δημοφιλής είναι η ποδοσφαιρική ομάδα – αν και, στον Καναδά, το “hockey” ήταν η κορυφαία επιλογή που σχετίζεται με αθλήματα σε ενεργή χρήση.

Passwords

Επίσης, χρησιμοποιούνται πολύ και οι βρισιές. Σε ότι αφορά τα ζώα, το “δελφίνι” ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή διεθνώς.

Δείτε επίσης: Fortinet VPN: Hackers εξέθεσαν 500,000 passwords πελατών

Εκτός από τις παραλλαγές των αριθμών και των PC keyboards, σε ορισμένες λίστες, άλλες επιλογές τοπικού κωδικού πρόσβασης μπήκαν στο top 10, συμπεριλαμβανομένου του επωνύμου “Chregan” στη Νότια Αφρική, την πόλη «Βαρκελώνη» στην Ισπανία, και το όνομα «Tiffany» στη Γαλλία.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη αναφορά του NordPass.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS