ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Μόσχα μπαίνει σε lockdown - τα κρούσματα Covid-19 εκτινάσσονται!

Η Μόσχα μπαίνει σε lockdown – τα κρούσματα Covid-19 εκτινάσσονται!

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα, θα μπει σε lockdown 10 ημερών από την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα νέα κρούσματα του Covid-19 και οι θάνατοι από τη νόσο εκτοξεύονται. Το lockdown, το οποίο δεν θα ξεκινήσει πριν από την Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, έρχεται καθώς τα ρωσικά νοσοκομεία αγωνίζονται με ένα φρικτό κύμα κυρίως μη εμβολιασμένων ασθενών.

Δείτε επίσης: Τέξας COVID-19: Ο κυβερνήτης απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Covid-19

Δείτε επίσης: Εμβόλιο COVID-19: Ρώσοι κατάσκοποι «έκλεψαν» την φόρμουλα του UK

Η Ρωσία ανέφερε 35.416 νέα κρούσματα Covid-19 την Πέμπτη, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ένα νέο ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020. Η χώρα κατέγραψε επίσης 1.011 νέους θανάτους, κοντά στο καθημερινό ρεκόρ όλων των εποχών για τη χώρα.

Η Ρωσία έχει υποφέρει από χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, με μόλις το 32,9% του πληθυσμού της χώρας να έχει εμβολιαστεί πλήρως. Όπως σημειώνει το Associated Press σε άρθρο αυτής της εβδομάδας, η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με Covid-19 είναι εκείνοι που δεν είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με αυτό που βλέπουν οι ειδικοί της δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο.

Παρά τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η πανδημία εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρό θέμα και για τους Αμερικανούς. Οι ΗΠΑ ανέφεραν 81.987 νέα κρούσματα της νόσου την Πέμπτη και 1.873 νέους θανάτους.

Οι ΗΠΑ έχουν ποσοστό εμβολιασμού μόλις 57,6%, πολύ χαμηλότερα από άλλες πλούσιες χώρες, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Συγκρίνετε το με χώρες όπως ο Καναδάς (73,3%), η Ισπανία (78,4%), η Γαλλία (67,5%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (67,6%).

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Έχει τελικά επαναπροσδιορίσει τον Covid-19 ως γρίπη;

Ακόμη και η Κίνα, η χώρα από την οποία προήλθε ο Covid-19, έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από τις ΗΠΑ με το 74,9% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο και εξακολουθεί να ακολουθεί μια πολιτική covid-zero. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε μόλις 28 νέα κρούσματα Covid-19 την Παρασκευή. Και ενώ πολλοί New Cold Warriors στη Δύση μπορεί να είναι φυσικά δύσπιστοι για τους ισχυρισμούς της Κίνας για τον Covid-19, υπάρχει ένα πράγμα που κάνει η Κίνα που μπορεί στην πραγματικότητα να κρατά χαμηλά τις μολύνσεις στην χώρα: Μαζικά τεστ.

Καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν κάνει μαζικά τεστ ολόκληρων πόλεων όταν εμφανίζονται κρούσματα.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS