ΑρχικήinetApple: Οι κινητήρες των μοτοσικλετών βλάπτουν τις κάμερες των iPhone

Apple: Οι κινητήρες των μοτοσικλετών βλάπτουν τις κάμερες των iPhone

Πολλά σύγχρονα smartphones περιλαμβάνουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας (optical image stabilization ή OIS), για τη μείωση του θαμπώματος κίνησης στις φωτογραφίες. Η λειτουργία βασίζεται συνήθως σε κινούμενα εξαρτήματα (συνήθως ο φακός), γι ‘αυτό και ορισμένα κορυφαία τηλέφωνα παράγουν έναν θόρυβο όταν τα ανακινείτε. Η Apple μόλις δημοσίευσε ένα νέο έγγραφο υποστήριξης που εξηγεί ότι οι παρατεταμένοι κραδασμοί, όπως το κούνημα από κινητήρες μοτοσικλετών, μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή των καμερών σε ορισμένα μοντέλα iPhone.

Δείτε επίσης: Η αποστολή αρκετών προϊόντων της Apple καθυστερεί

Apple

Δείτε επίσης: Apple: Η Epic θα επιστρέψει στο App Store μόνο αν τηρεί τους κανόνες

«Τα συστήματα OIS και κλειστού βρόχου AF στο iPhone έχουν σχεδιαστεί για αντοχή», λέει η Apple στο νέο άρθρο υποστήριξης. «Ωστόσο, όπως συμβαίνει με πολλά ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης που περιλαμβάνουν συστήματα όπως το OIS, η μακροχρόνια άμεση έκθεση σε δονήσεις μεγάλου πλάτους σε συγκεκριμένες περιοχές συχνοτήτων μπορεί να υποβαθμίσει την απόδοση αυτών των συστημάτων και να οδηγήσει σε μειωμένη ποιότητα εικόνας για φωτογραφίες και βίντεο. Συνιστάται να αποφύγετε την έκθεση του iPhone σας σε εκτεταμένες δονήσεις μεγάλου πλάτους.»

Δεν είναι σαφές γιατί η Apple δημοσίευσε αυτό το άρθρο αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά υπήρξαν μεμονωμένες αναφορές τα τελευταία χρόνια ότι το OIS στα iPhone υπέστη βλάβη μετά από σύνδεση με μοτοσικλέτες ή ποδήλατα. Ο χρήστης του Reddit, gasbuddyguy, είπε πέρυσι: «Το δικό μου OIS χάλασε την τελευταία εβδομάδα μετά από ένα μακρύ ταξίδι 2-3 ωρών στον αυτοκινητόδρομο.». Ένας ιδιοκτήτης iPhone 6S και οδηγός μοτοσικλέτας Honda Shadow σχολίασε το 2019 ότι χρειάστηκε να αλλάξει πέντε τηλέφωνα επειδή χάλαγε συνεχώς η κάμερα. Και στις δύο περιπτώσεις, τα τηλέφωνα εξακολουθούσαν να προστατεύονται από την εργοστασιακή εγγύηση και η Apple τα αντικατέστησε.

Δείτε επίσης: Η Apple απέλυσε υπάλληλο που μίλησε δημόσια για εργασιακά θέματα

Το iPhone 6 Plus, το iPhone 6S Plus και το iPhone 7 και αργότερα διαθέτουν όλα οπτική σταθεροποίηση εικόνας, καθώς και το iPhone SE δεύτερης γενιάς. Η Apple συνιστά τη χρήση βάσης απόσβεσης κραδασμών, αν είναι δυνατόν.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS