ΑρχικήinetΓιατί είναι κακή ιδέα η τοποθέτηση της τηλεόρασης πάνω από το τζάκι;

Γιατί είναι κακή ιδέα η τοποθέτηση της τηλεόρασης πάνω από το τζάκι;

Η τοποθέτηση της τηλεόρασης πάνω από το τζάκι μοιάζει με μία πολύ καλή ιδέα. Δεν εμποδίζει, φαίνεται ωραία και συχνά είναι το πιο βολικό μέρος για να τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν από αυτή την πρακτική.

τηλεόρασης

Fire TV: Πως να προσαρμοστεί η εικόνα στην οθόνη της τηλεόρασης σας

Εάν παρακολουθείτε τηλεόραση περιστασιακά, τότε μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν παρακολουθείτε για ώρες κάθε μέρα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε όλα τα ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Γωνία θέασης

Όταν μία τηλεόραση τοποθετείται πάνω από το τζάκι, βρίσκεται συνήθως σε αρκετά ψηλό σημείο, με αποτέλεσμα οι θεατές να χρειάζεται να κρατούν το κεφάλι τους πιο ψηλά από το φυσιολογικό.

Σίγουρα, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα σε όλα τα δωμάτια. Το τζάκι μπορεί να είναι χαμηλό, ή μπορεί να είστε αρκετά μακριά ώστε να μην χρειάζεται να σηκώνετε πολύ το κεφάλι σας. Αλλά αν είχατε ποτέ προβλήματα με τον αυχένα, συχνά από κάτι που σχετίζεται με την εργασία, αυτή η πτυχή είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς θα μπορούσε να επιδεινώσει έναν τέτοιο τραυματισμό.

Σύνδεση υπολογιστή με την τηλεόραση μέσω HDMI καλωδίου

Οι περισσότεροι από εμάς θα προτιμούσαμε να κοιτάζουμε λίγο προς τα κάτω μια τηλεόραση. Είναι μια πολύ πιο φυσική θέση. Ιδανικά θα πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε μια ουδέτερη/χαλαρή στάση του κεφαλιού για να παρακολουθήσετε την τηλεόρασή σας, η οποία θα ποικίλει ανάλογα με τη θέση του καναπέ/καθίσματος σας και ούτω καθεξής.

τζάκι

Η τηλεόραση θα είναι εκτός άξονα

Σχεδόν κάθε τηλεόραση στην αγορά σήμερα είναι LCD. H εικόνα στις περισσότερες οθόνες LCD φαίνεται πολύ χειρότερη αν δεν την κοιτάτε κατευθείαν. Ακόμη και λίγα εκατοστά κάτω από την κεντρική γραμμή τους, μπορούν να κάνουν την εικόνα να φαίνεται πολύ διαφορετική από αυτή.

Αυτό είναι αρκετά εύκολο να διορθωθεί, αν και θα χρειαστείτε συγκεκριμένο εξοπλισμό. Μερικά στηρίγματα τοίχου σάς επιτρέπουν να στρέφετε την τηλεόραση προς τα κάτω, έτσι ώστε να βλέπει απευθείας το καθιστικό.

Οι χάκερ μπορούν να σας κατασκοπεύσουν «ακούγοντας» τις οθόνες LCD

Ζημιά από θερμότητα και αιθάλη

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για ένα ηλεκτρονικό προϊόν από τη θερμότητα. Η αύξηση της θερμοκρασίας λειτουργίας της τηλεόρασης μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής της.

Ακόμα χειρότερα, η αιθάλη από τη φωτιά μπορεί να μπει στο εσωτερικό της τηλεόρασης, με καταστροφικά αποτελέσματα. Η ζημιά θα είναι αργή και με την πάροδο του χρόνου, οπότε η τηλεόραση πιθανότατα θα χαλάσει νωρίτερα από ό, τι θα είχε αλλιώς, αλλά πέρα ​​από τη διάρκεια της εγγύησής της. Φυσικά αυτό δεν ισχύει αν δεν χρησιμοποιείτε ποτέ το τζάκι σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε θέση στην τηλεόρασή σας, εάν θέλετε να την χρησιμοποιείτε για πολλά ακόμα χρόνια, χωρίς προβλήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS