ΑρχικήsecurityXiaomi MIUI Pure Mode: Πώς θα σας προστατεύει από κακόβουλα apps;

Xiaomi MIUI Pure Mode: Πώς θα σας προστατεύει από κακόβουλα apps;

Xiaomi MIUI Pure Mode Android

Είναι γνωστό ότι οι πολιτικές του Android σχετικά με τη λήψη εφαρμογών στις συσκευές δεν είναι τόσο αυστηρές. Αυτό μπορεί να αρέσει σε πολλούς χρήστες. Ωστόσο, έρχεται με ένα κόστος: την ασφάλεια. Σε αντίθεση με την Apple, που απαγορεύει τη λήψη εφαρμογών από τρίτους, η Google είναι πιο “ελαστική”. Ο κατασκευαστής του λειτουργικού συστήματος Android προτρέπει τους προγραμματιστές και τους χρήστες να προτιμούν το Google Play Store για τη λήψη εφαρμογών, αλλά η τελική απόφαση είναι στα χέρια των ίδιων των χρηστών. Η Xiaomi προσπαθεί να βοηθήσει τη Google να προστατεύσει τους χρήστες της, μέσω του MIUI Pure Mode, μιας λειτουργίας που καθιστά πιο δύσκολη τη λήψη Android εφαρμογών από τρίτους (sideloading).

Δείτε επίσης: Xiaomi: Το Global Launch Event θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με την Xiaomi, σχεδόν το 40 % των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες σε τηλέφωνα με MIUI, δεν έχουν περάσει ποτέ τους ελέγχους ασφαλείας της εταιρείας. Επιπλέον, σχεδόν το 10% αυτών των εφαρμογών θεωρούνται κακόβουλες. Για να αποτρέψει τη λήψη και άλλων κακόβουλων εφαρμογών και να ενισχύσει την ασφάλεια των χρηστών, η Xiaomi δοκιμάζει τώρα το Pure Mode στο MIUI 12.5.

Δείτε επίσης: Goodbye Mi! Η Xiaomi εγκαταλείπει το Mi brand μετά από δέκα χρόνια

MIUI Pure Mode sideloading

Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία προσθέτει επιπλέον προστασία πάνω από το μοντέλο ασφαλείας του Android. Το Android, από προεπιλογή, προειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με τους κινδύνους εγκατάστασης εφαρμογών από τρίτους, αλλά είναι πάρα πολύ εύκολο να παρακάμψει κάποιος τις προειδοποιήσεις. Το Xiaomi MIUI Pure Mode θα μπλοκάρει τη δυνατότητα sideloading Android apps, αν και οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία εάν το επιθυμούν και με δική τους ευθύνη.

Δείτε επίσης: Θα υποστηρίζουν τα Windows 11 εφαρμογές Android για το Xbox;

Το Pure Mode θα διαθέτει και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο. Θα μπλοκάρει κάθε διαδικασία εγκατάστασης που συμβαίνει στο background, κάτι που είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι οι προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού και οι hackers χρησιμοποιούν συχνά αυτή τη μέθοδο για να μολύνουν συσκευές.

Η λειτουργία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμή beta στην Κίνα και δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για το αν θα φτάσει στην παγκόσμια έκδοση MIUI μακροπρόθεσμα.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS