ΑρχικήsecurityApple: Σάρωση του iCloud Mail για CSAM περιεχόμενο από το 2019;

Apple: Σάρωση του iCloud Mail για CSAM περιεχόμενο από το 2019;

Όσο η Apple βρίσκεται στο κέντρο συζητήσεων (και επικρίσεων) σχετικά με την ανακοίνωση των σχεδίων της να σαρώνει τα iCloud Mail και iCloud Photos για CSAM (Child Sexual Abuse Material) περιεχόμενο, έρχεται το 9to5mac, το οποίο λέει ότι η εταιρεία σαρώνει ήδη το iCloud Mail για αυτό το σκοπό, από το 2019. Ωστόσο, δεν σαρώνει iCloud Photos ή iCloud backups.

Δείτε επίσης: Apple: Ζητούν να σταματήσει τα σχέδια σάρωσης συσκευών για παιδική κακοποίηση

Apple iCloud Mail iCloud Photos

Υπάρχουν μερικές ενδείξεις ότι η Apple έκανε ήδη κάποιου είδους σάρωσης CSAM περιεχομένου. Για παράδειγμα, ένα archived version της σελίδας της Apple σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών, ανέφερε το εξής:

Η Apple είναι αφοσιωμένη στην προστασία των παιδιών σε όλο το οικοσύστημά μας όπου κι αν χρησιμοποιούνται τα προϊόντα μας και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την καινοτομία σε αυτόν τον χώρο. Έχουμε αναπτύξει ισχυρή προστασία σε όλα τα επίπεδα της software πλατφόρμας μας και σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού μας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειάς μας, χρησιμοποιούμε τεχνολογία αντιστοίχισης εικόνων για την εύρεση και την αναφορά υλικού εκμετάλλευσης παιδιών. Όπως συμβαίνει και με τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο email, τα συστήματά μας χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά signatures για να εντοπίσουν υλικό εκμετάλλευσης παιδιών. Accounts με περιεχόμενο παιδικής εκμετάλλευσης παραβιάζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις υπηρεσίας μας και οι λογαριασμοί που βρίσκουμε με αυτό το υλικό απενεργοποιούνται“.

Δείτε επίσης: Νέος νόμος υποχρεώνει την Apple να έχει backdoor στα iPhone;

Στην παραπάνω δήλωση, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Apple έκανε ελέγχους εδώ και καιρό. Επιπλέον, η επικεφαλής στον τομέα της ιδιωτικής ζωής της εταιρείας είπε το ίδιο πράγμα τον Ιανουάριο του 2020:

Η Jane Horvath, επικεφαλής για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, δήλωσε σε ένα τεχνολογικό συνέδριο ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί screening τεχνολογία για την αναζήτηση και τον έλεγχο παράνομων εικόνων.

Apple: Σάρωση του iCloud Mail για CSAM περιεχόμενο από το 2019;

Η Apple σαρώνει το iCloud Mail accounts, αλλά όχι το iCloud Photos

Το 9to5mac αναφέρει ότι έχει λάβει επιβεβαίωση από την Apple σχετικά με τη σάρωση iCloud Mail accounts για συνημμένα με CSAM περιεχόμενο, από το 2019. Τα email δεν είναι κρυπτογραφημένα, οπότε η σάρωση συνημμένων καθώς η αλληλογραφία περνάει από διακομιστές της Apple, είναι εύκολο πράγμα.

Δείτε επίσης: Apple: “Οι κυβερνήσεις δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στο iCloud σας”

Λέγεται ότι η Apple ανέφερε, επίσης, ότι έκανε κάποια περιορισμένη σάρωση άλλων δεδομένων, χωρίς να πει τι δεδομένα ήταν αυτά. Είπε απλά ότι αυτή η σάρωση ήταν σε μικρή κλίμακα και ότι τα δεδομένα δεν περιελάμβαναν iCloud backups.

Η είδηση αυτή έρχεται την περίοδο που όλο και περισσότεροι χρήστες αλλά και ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τα σχέδια της Apple για σάρωση iCloud Mail και iCloud Photos. Τα σχέδια της εταιρείας έχουν ανησυχήσει τους υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο παραβιάζεται το απόρρητο, ενώ υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS