ΑρχικήinetApple: “Οι κυβερνήσεις δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στο iCloud σας”

Apple: “Οι κυβερνήσεις δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στο iCloud σας”

Η Apple εξακολουθεί να υπερασπίζεται το νέο της σύστημα που θα σαρώνει το iCloud για παράνομο υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ή CSAM (Child Sexual Abuse Material), τη Δευτέρα εν μέσω διαμάχης για το αν το σύστημα προσβάλει την ιδιωτικότητα των χρηστών της Apple και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις κυβερνήσεις για την επιτήρηση πολιτών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ότι άρχισε να δοκιμάζει ένα σύστημα που χρησιμοποιεί εξελιγμένη κρυπτογραφία για να προσδιορίσει πότε οι χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία στην υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Είπε ότι μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να μάθει για το περιεχόμενο των φωτογραφιών ενός χρήστη που είναι αποθηκευμένες στους διακομιστές του.

Δείτε Ακόμα: Περσείδες – Πως θα παρακολουθήσετε την βροχή αστεριών;

Apple: “Οι κυβερνήσεις δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στο iCloud σας”

Η Apple επανέλαβε τη Δευτέρα ότι το σύστημά της είναι πιο ιδιωτικό από αυτό που χρησιμοποιούν εταιρείες όπως η Google και η Microsoft, διότι το σύστημά της χρησιμοποιεί τόσο τους διακομιστές όσο και το λογισμικό που θα εγκατασταθεί στα iPhone των ανθρώπων μέσω μιας ενημέρωσης iOS.

Οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής και οι σχολιαστές τεχνολογίας ανησυχούν ότι το νέο σύστημα της Apple θα μπορούσε να επεκταθεί σε ορισμένες χώρες μέσω νέων νόμων για να ελέγξει για άλλους τύπους εικόνων, όπως φωτογραφίες με πολιτικό περιεχόμενο.

Η Apple ανέφερε σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της την Κυριακή ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να την αναγκάσουν να προσθέσει εικόνες χωρίς CSAM -το αρχείο που αντιστοιχούν σε γνωστές εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών-που η Apple θα διανείμει σε iPhone για να ενεργοποιήσει το σύστημα.

Δείτε Ακόμα: Xiaomi Mi Mix 4 – Χαρακτηριστικά και επίσημη ανακοίνωση

«Η Apple θα αρνηθεί οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση. Η δυνατότητα ανίχνευσης CSAM της Apple είναι κατασκευασμένη μόνο για να ανιχνεύει γνωστές εικόνες CSAM που είναι αποθηκευμένες στις Φωτογραφίες iCloud και έχουν αναγνωριστεί από ειδικούς στο NCMEC και άλλες ομάδες ασφάλειας παιδιών », ανέφερε η Apple στο έγγραφο. «Αντιμετωπίσαμε αιτήματα για την οικοδόμηση και την ανάπτυξη αλλαγών που εξουσιοδοτούνται από την κυβέρνηση που υποβαθμίζουν το απόρρητο των χρηστών στο παρελθόν και έχουμε απορρίψει σταθερά αυτές τις απαιτήσεις. Θα συνεχίσουμε να τους αρνούμαστε στο μέλλον ».

Συνέχισε: «Ας είμαστε ξεκάθαροι, αυτή η τεχνολογία περιορίζεται στον εντοπισμό CSAM που είναι αποθηκευμένος στο iCloud και δεν θα δεχθούμε κανένα κυβερνητικό αίτημα για επέκτασή του».

Apple παράνομο υλικό παιδικής πορνογραφίας
Apple: “Οι κυβερνήσεις δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στο iCloud σας”

Ορισμένοι κρυπτογράφοι ανησυχούν για το τι μπορεί να συμβεί εάν μια χώρα όπως η Κίνα εγκρίνει νόμο, σύμφωνα με τον οποίο το σύστημα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει πολιτικά ευαίσθητες εικόνες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είχε πει στο παρελθόν ότι η εταιρεία ακολουθεί τους νόμους σε κάθε χώρα όπου ασκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι εταιρείες στις ΗΠΑ υποχρεούνται να αναφέρουν το CSAM στο National Center for Missing & Exploited Children και να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 300.000 $ όταν ανακαλύψουν παράνομες εικόνες και δεν τις αναφέρουν.

Δείτε Ακόμα: Email – 5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας

Apple & φήμη ως εταιρεία – υπερασπιστής της ασφάλειας

Η φήμη της Apple για την υπεράσπιση της ιδιωτικής ζωής καλλιεργείται εδώ και χρόνια μέσω των δράσεων και του μάρκετινγκ της. Το 2016, η Apple αντιμετώπισε το FBI στο δικαστήριο για να προστατεύσει την ακεραιότητα των συστημάτων κρυπτογράφησης της συσκευής στην έρευνα ενός δολοφόνου.

Η διαμάχη για το νέο σύστημα της Apple, και αν παρακολουθεί τους χρήστες, απειλεί τη δημόσια φήμη της εταιρείας για την κατασκευή ασφαλών και ιδιωτικών συσκευών, τις οποίες η εταιρεία χρησιμοποίησε για να εισχωρήσει σε νέες αγορές στον τομέα της προσωπικής χρηματοδότησης και της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι επικριτές ανησυχούν ότι το σύστημα θα λειτουργήσει εν μέρει σε iPhone, αντί να σαρώνει μόνο φωτογραφίες που έχουν μεταφορτωθεί στους διακομιστές της εταιρείας. Οι ανταγωνιστές της Apple τυπικά σαρώνουν μόνο φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στους διακομιστές τους.

Δείτε Ακόμα: Η NASA ζητά 4 άτομα να ζήσουν στον Άρη για 1 χρόνο-Δηλώσεις συμμετοχής

«Είναι πραγματικά απογοητευτικό το γεγονός ότι η Apple κόλλησε τόσο πολύ στο ιδιαίτερο όραμά της για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που κατέληξε να προδίδει το επίκεντρο του ελέγχου των χρηστών: το να μπορείς να εμπιστεύεσαι ότι η συσκευή σου είναι πραγματικά δική σου», έγραψε ο δημοσιογράφος Ben Thompson σε ένα ενημερωτικό δελτίο τη Δευτέρα.

Η Apple συνεχίζει να υπερασπίζεται τα συστήματά της ως μια πραγματική βελτίωση που προστατεύει τα παιδιά και θα μειώσει την ποσότητα CSAM διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητα του χρήστη iPhone.

Apple: “Οι κυβερνήσεις δεν θα αποκτήσουν πρόσβαση στο iCloud σας”

Η Apple είπε ότι το σύστημά της είναι σημαντικά ισχυρότερο και πιο ιδιωτικό από τα προηγούμενα συστήματα με κάθε μέτρηση απορρήτου που παρακολουθεί η εταιρεία και ότι βγήκε από το δρόμο της για να δημιουργήσει ένα καλύτερο σύστημα εντοπισμού αυτών των παράνομων εικόνων.

Σε αντίθεση με τα τρέχοντα συστήματα, τα οποία λειτουργούν στο cloud και δεν μπορούν να ελεγχθούν από ερευνητές ασφαλείας, το σύστημα της Apple μπορεί να επιθεωρηθεί μέσω της διανομής του στο iOS.

Δείτε Ακόμα: BetterDiscord – Πώς να εγκαταστήσετε Discord θέματα και plugins;

Η Apple δήλωσε τη Δευτέρα ότι το σύστημά της δεν σαρώνει ιδιωτικές βιβλιοθήκες φωτογραφιών που δεν έχουν μεταφορτωθεί στο iCloud.

Η Apple επιβεβαίωσε επίσης ότι θα επεξεργαστεί φωτογραφίες που έχουν ήδη μεταφορτωθεί στο iCloud. Οι αλλαγές θα κυκλοφορήσουν μέσω μιας ενημέρωσης iPhone αργότερα φέτος, μετά την οποία οι χρήστες θα ειδοποιηθούν ότι η Apple έχει αρχίσει να ελέγχει τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο iCloud με μια λίστα δακτυλικών αποτυπωμάτων που αντιστοιχούν στο γνωστό CSAM.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS