ΑρχικήUpdatesMicrosoft Defender ATP: Ελέγχει αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης & εκτυπωτές

Microsoft Defender ATP: Ελέγχει αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης & εκτυπωτές

Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 δούλευαν απομακρυσμένα, οι οικιακοί εκτυπωτές και οι αφαιρούμενες συσκευές έχουν επεκτείνει τις επιθέσεις στα δεδομένα των εταιρειών τους και στις καθημερινές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Για να αντιμετωπίσει αυτήν την αυξημένη έκθεση ασφαλείας, η Microsoft πρόσθεσε νέους ελέγχους στις αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης και τους εκτυπωτές στο Microsoft Defender για Endpoint, την εταιρική έκδοση του Windows 10 Defender antivirus.

Microsoft Defender

Δείτε επίσης: Microsoft Flight Simulator: Έρχεται σε Xbox Series X / S κονσόλες

Αυτές οι νέες δυνατότητες που διατίθενται στην εταιρική πλατφόρμα ασφαλείας endpoint (παλαιότερα γνωστή ως Microsoft Defender Advanced Threat Protection) θα επιτρέψουν τους περιορισμούς πρόσβασης σε αφαιρούμενες συσκευές και το μπλοκάρισμα των εργασιών εκτύπωσης μέσω μη εταιρικών ή μη εγκεκριμένων εκτυπωτών.

Η προστασία «removable device control» είναι πλέον γενικά διαθέσιμη

Ο έλεγχος “removable storage access” στα Windows και η προστασία αφαιρούμενης αποθήκευσης σε Mac είναι γενικά διαθέσιμα και η προστασία εκτυπωτή στα Windows είναι πλέον διαθέσιμη σε δημόσια προεπισκόπηση.

Δείτε επίσης: Επίθεση PetitPotam: Η Microsoft δημοσίευσε μέτρα μετριασμού

Οι νέες δυνατότητες ελέγχου αφαιρούμενου χώρου αποθήκευσης που προστέθηκαν στην έκδοση των Windows συμπληρώνουν την ήδη υπάρχουσα προστασία ελέγχου συσκευής για σενάρια όπως αφαιρούμενο αποθηκευτικό σημείο Endpoint DLP, εγκατάσταση συσκευής και αφαιρούμενο χώρο αποθήκευσης BitLocker.

Ο έλεγχος συσκευής αποθήκευσης USB που προστέθηκε στην έκδοση Mac του Microsoft Defender για Endpoint έχει σχεδιαστεί για να εξισορροπεί το επίπεδο πρόσβασης που παρέχεται σε εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένες πολιτικές.

Τον περασμένο μήνα, το Microsoft Defender for Endpoint πρόσθεσε επίσης υποστήριξη για τον εντοπισμό jailbroken συσκευών iOS και υποστήριξης διαχείρισης εφαρμογών για κινητά (MAM) για συσκευές Android και iOS που δεν έχουν εγγραφεί στο Intune.

Με jailbreaking τις συσκευές τους iOS, οι χρήστες αποκτούν πλήρη πρόσβαση εγγραφής και εκτέλεσης αυξάνοντας τα δικαιώματά τους σε root, καταργώντας έτσι όλους τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την Apple στην εγκατάσταση εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Safe Links: Η νέα προστασία του Microsoft Teams κατά του phishing

Χωρίς περιορισμούς, μπορούν αργότερα να εγκαταστήσουν δυνητικά κακόβουλες εφαρμογές και, παρακάμπτοντας πιθανές κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας για να διατηρήσουν την πρόσβαση root τους, θα εκτίθενται και σε επιθέσεις.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS