ΑρχικήinetΓιατί η Tesla ξαναγράφει τον κώδικα του software της;

Γιατί η Tesla ξαναγράφει τον κώδικα του software της;

Η Tesla αντιμετωπίζει την παγκόσμια έλλειψη τσιπ ξαναγράφοντας τον κώδικα του software των οχημάτων της για να υποστηρίξει εναλλακτικά τσιπ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk τη Δευτέρα. Η έλλειψη αύξησε την αυτοκινητοβιομηχανία σε μια εποχή ιστορικής ζήτησης για νέα αυτοκίνητα, οδηγώντας σε διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου, μεγαλύτερους χρόνους αναμονής και υψηλότερες τιμές.

tesla software

Δείτε επίσης: Η Tesla θέτει σε αναμονή τις νέες παραδόσεις του Model S

«Ήμασταν σε θέση να αντικαταστήσουμε εναλλακτικά τσιπ και στη συνέχεια να γράψουμε το firmware μέσα σε λίγες εβδομάδες», δήλωσε ο Musk.

Αυτή η προσέγγιση βοήθησε την Tesla να διατηρήσει υψηλά επίπεδα παραγωγής, παρέχοντας πάνω από 200.000 οχήματα στους πελάτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, δήλωσε η εταιρεία. Η Tesla είχε έσοδα 11,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Tesla Semi truck: Έτοιμο να βγει σε μαζική παραγωγή;

Η Tesla δεν είναι η μόνη που αισθάνεται τις επιπτώσεις της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ. Με τη ζήτηση για αυτοκίνητα να είναι η υψηλότερη όλων των εποχών, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο αισθάνονται τους περιορισμούς στην παραγωγής. Αυτήν την εβδομάδα, η Daimler και η BMW δήλωσαν ότι η έλλειψη των τσιπ τις ανάγκασε να κλείσει ορισμένες από τις γραμμές συναρμολόγησης, οι οποίες θα μειώσουν την παραγωγή των εταιρειών κατά δεκάδες χιλιάδες οχήματα.

Ο Musk είπε ότι η μελλοντική ανάπτυξη της Tesla θα εξαρτηθεί από μια γρήγορη επίλυση της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. «Η παγκόσμια κατάσταση έλλειψης τσιπ παραμένει αρκετά σοβαρή», είπε. «Για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, ο ρυθμός ανάπτυξης θα καθοριστεί από το πιο αργό τμήμα της αλυσίδας εφοδιασμού μας», το οποίο περιλαμβάνει το ευρύ φάσμα των τσιπ που χρησιμοποιούνται στα οχήματα της Tesla.

Δείτε επίσης: Tesla: Γιατί κλείνει τον πρώτο Supercharger σταθμό της στο L.A.;

Η Tesla βασίζεται σε τσιπ για να τροφοδοτεί τα πάντα, από τους αερόσακους της έως τις μονάδες που ελέγχουν τις ζώνες ασφαλείας των οχημάτων – πράγμα που σημαίνει τώρα ότι η Tesla αντιμετωπίζει έλλειψη σε components που είναι απαραίτητα για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του οχήματος. «Ένας μεγάλος αγώνας αυτό το τρίμηνο ήταν η ενότητα που ελέγχει τους αερόσακους και τις ζώνες ασφαλείας», δήλωσε ο Musk. “Και προφανώς ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς αυτά.”

Ο Musk ακούγεται αβέβαιος για το μέλλον. «Φαίνεται ότι βελτιώνεται η κατάσταση», είπε, «αλλά είναι δύσκολο να προβλεφθεί».

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS