ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗΠΑ - πυρκαγιές: Η πανσέληνος του Ιουλίου θα γίνει κόκκινη;

ΗΠΑ – πυρκαγιές: Η πανσέληνος του Ιουλίου θα γίνει κόκκινη;

Ένα πλήρες φεγγάρι (πανσέληνος) θα εμφανιστεί αυτό το σαββατοκύριακο και μπορεί να αποκτήσει χρώμα πορτοκαλί ή και κόκκινο σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Κανονικά, το «το Φεγγάρι του Ελαφιού» όπως ονομάζεται αλλιώς γίνεται πορτοκαλί ή κόκκινο κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, όταν η Γη εμποδίζει το φως του ήλιου και η ατμόσφαιρά μας αντανακλά το κόκκινο φως στην επιφάνεια της σελήνης. Αλλά αυτή τη φορά μπορεί να πράγματα να συμβούν διαφορετικά εξαιτίας των καπνών από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη την Βόρεια Αμερική.

πανσέληνος πυρκαγιές ηπα
ΗΠΑ – πυρκαγιές: Η πανσέληνος του Ιουλίου θα γίνει κόκκινη;

Δείτε επίσης: Πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες του φεγγαριού με το κινητό σας

Από τον περασμένο μήνα έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε όλη τη βορειοδυτική περιοχή του Ειρηνικού, οι οποίες τροφοδοτούνται από την ξηρή βλάστηση και μια σειρά από κύματα θερμότητας που προέκυψαν εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι πυρκαγιές προφανώς προκαλούν καπνό ο οποίος έχει μεταφερθεί σε ολόκληρη την ήπειρο με τις πολιτείες να προειδοποιούν για την ποιότητα του αέρα από τη Μινεσότα μέχρι την Βόρεια Καρολίνα. Ο ουρανός έχει γίνει πορτοκαλί σχεδόν σε όλη την Βόρεια Αμερική.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σωματίδια στον καπνό της πυρκαγιάς εμποδίζουν τα μικρότερα μήκη κύματος του ηλιακού φωτός – τα μπλε και τα πράσινα – και επιτρέπουν στα μεγαλύτερα, πιο κόκκινα μήκη κύματος να «περάσουν». Το φεγγάρι δεν θα αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το πινέλο χρωματισμού του σαρωτικού καπνού.

Δείτε επίσης: NASA: Νέες εικόνες από το Γανυμήδη, το μεγαλύτερο φεγγάρι του ηλιακού μας συστήματος

«Όταν έχεις καπνό από πυρκαγιές, ιδιαίτερα ψηλά στην ατμόσφαιρα, συνήθως βλέπεις το χρώμα του φεγγαριού ως κοκκινωπό ή πορτοκαλί», λέει ο Jesse Berman, επίκουρος καθηγητής περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, όπου μελετά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

πανσέληνος
ΗΠΑ – πυρκαγιές: Η πανσέληνος του Ιουλίου θα γίνει κόκκινη;

Εάν ο καπνός είναι αρκετά χαμηλά και πυκνός, θα μπορούσε να αποκλείσει εντελώς το φεγγάρι. Όμως, ο Berman είπε, “είναι πολύ πιθανό ότι οποιαδήποτε περιοχή που έχει έκθεση σε καπνό από πυρκαγιές να μπορέσει να δει αυτό το κόκκινο ή πορτοκαλί φεγγάρι”.

Δείτε επίσης: NASA: Το φεγγάρι «ταλαντεύεται» και η Γη θα έχει πιο πολλές πλημμύρες

Το φεγγάρι ξεκινά να εμφανίζεται ολόκληρο από το βράδυ της Πέμπτης έως το πρωί της Κυριακής με την κορύφωση να γίνεται την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με τη NASA. Η πανσέληνος του Ιουλίου συνήθως ονομάζεται «Πανσέληνος του Ελαφιού», καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα νέα κέρατα των αρσενικών ελαφιών άρχιζαν να βγαίνουν από το μέτωπό τους, «καλυμμένα» με βελούδινo και απαλό τρίχωμα.

Πηγή πληροφοριών: businessinsider.in

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS