ΑρχικήinetXiaomi: Δεύτερη στις πωλήσεις smartphones - Παίρνει τη θέση της Apple!

Xiaomi: Δεύτερη στις πωλήσεις smartphones – Παίρνει τη θέση της Apple!

Σύμφωνα με την εταιρεία Canalys, η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 (με βάση τις πωλήσεις), ξεπερνώντας την Apple.

Xiaomi πωλήσεις smartphones

Οι πωλήσεις της Xiaomi αυξήθηκαν σημαντικά αυτό το διάστημα, προσφέροντάς της μερίδιο 17%, και επιτρέποντας της να ξεπεράσει την Apple που είχε μερίδιο 14%. Ωστόσο, η κινεζική εταιρεία έμεινε πίσω από την Samsung (19%), η οποία διατηρεί την πρώτη θέση, έχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφώνησε να άρει το μπλοκάρισμα της Xiaomi

Η Xiaomi αναπτύσσει γρήγορα τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό“, δήλωσε ο Research Manager της Canalys, Ben Stanton, τονίζοντας ότι οι αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 300% στη Λατινική Αμερική και 50% στη Δυτική Ευρώπη.

Xiaomi

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone σημείωσε ετήσια αύξηση πωλήσεων smartphone 83%, ενώ η Samsung σημείωσε αύξηση 15% και η Apple μόλις 1%.

Ο Stanton σημείωσε, ωστόσο, ότι τα τηλέφωνα Xiaomi ανήκουν στην κατηγορία των smartphones για μαζική αγορά, με τη μέση τιμή τους να είναι 75% φθηνότερη από τα smartphones της Apple.

Ωστόσο, λέγεται ότι η εταιρεία προσπαθεί τώρα να εισέλθει στην αγορά των πιο ακριβών τηλεφώνων, υψηλότερης ποιότητας. Νωρίτερα φέτος κυκλοφόρησε το Mi 11 Ultra, ένα premium smartphone, που κοστίζει 5.999 yuan (928 $). Κυκλοφόρησε επίσης το Mi Mix Fold, το πρώτο της αναδιπλούμενο τηλέφωνο, στην τιμή των 9,999 yuan.

Δείτε επίσης: Το Xiaomi Mi 11 Ultra είναι το κορυφαίο smartphone της εταιρείας

Αυτό το εύρος τιμών δημιουργεί σοβαρό ανταγωνισμό με την Apple και τη Samsung. Όμως ανταγωνισμός υπάρχει και με τους εγχώριους αντιπάλους, όπως οι Oppo και Vivo, που προσπαθούν επίσης να εισέλθουν στην high-end αγορά.

Όλοι οι προμηθευτές αγωνίζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν την προμήθεια εξαρτημάτων εν μέσω παγκόσμιων ελλείψεων, αλλά η Xiaomi προσπαθεί ήδη να πετύχει τον επόμενο στόχο: να εκτοπίσει τη Samsung για να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο“, είπε ο Stanton.

Δείτε επίσης: Η Samsung βρήκε νέο τρόπο να κάνει τα foldable phones πιο προσιτά

Καθώς φαίνεται, η Xiaomi επωφελήθηκε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Huawei τα τελευταία δύο χρόνια. Η Huawei ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, αλλά οι κυρώσεις των ΗΠΑ προκάλεσαν σοβαρά θέματα στην κινεζική εταιρεία, αφού της στέρησαν εξοπλισμό και λογισμικά, προκαλώντας την πτώση των πωλήσεών της. Η Xiaomi φαίνεται να είναι η εταιρεία που επωφελήθηκε περισσότερο από αυτή την πτώση.

Ενώ τα smartphone εξακολουθούν να είναι τα προϊόντα που φέρουν τα περισσότερα έσοδα στην Xiaomi, η εταιρεία προσπαθεί να εισέλθει σε νέες επιχειρηματικές περιοχές. Τον Μάρτιο, για παράδειγμα, ανακοίνωσε σχέδια για την έναρξη μιας επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS