ΑρχικήinetΥπάλληλοι της Apple για επιστροφή στα γραφεία: Απειλούν με παραιτήσεις!

Υπάλληλοι της Apple για επιστροφή στα γραφεία: Απειλούν με παραιτήσεις!

Καθώς οι εμβολιασμοί για τον COVID-19 προχωρούν σε όλο τον κόσμο, η Apple ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας και να σταματήσουν την απομακρυσμένη εργασία. Ωστόσο, δεν φαίνονται όλοι πρόθυμοι να επιστρέψουν στο γραφείο, και τώρα μερικοί υπάλληλοι λένε ότι θα παραιτηθούν από την εταιρεία καθώς αρνείται τα αιτήματα για απομακρυσμένη εργασία.

Apple

Δείτε επίσης: Apple Pay Later: Η υπηρεσία που επιτρέπει αγορά app με μηνιαίες δόσεις

Σε μια νέα έκθεση του The Verge, αποκαλύφθηκε ότι η Apple αρνείται όλο και πιο πολλά αιτήματα από υπαλλήλους που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι αντί για το νέο υβριδικό μοντέλο. Σε ένα κανάλι στο Slack το οποίο έχει 6.000 μέλη, οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι θα αποχωρήσουν από την Apple εάν η εταιρεία δεν αλλάξει την απόφασή της.

Δείτε επίσης: Apple car μπαταρίες: Η Apple θέλει να κατασκευάζονται στις ΗΠΑ

Ενώ η Apple γενικά ξεκίνησε να αποθαρρύνει τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, υπήρξαν εξαιρέσεις στον κανόνα και ορισμένες ομάδες ήταν πιο επιεικείς από άλλες. Τώρα, οι υπάλληλοι λένε ότι ακόμη και αυτές οι εξαιρέσεις αρνούνται. Σε ένα κανάλι της εταιρείας στο Slack όπου οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν την απομακρυσμένη εργασία, περίπου 10 άτομα δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν λόγω της υβριδικής πολιτικής εργασίας ή γνώριζαν άλλους που είχαν αναγκαστεί να παραιτηθούν.

Η Verge ενημερώθηκε ότι η εταιρεία ζητά ιατρικά αρχεία για να αποφασίσει εάν θα εγκριθεί οι εργαζόμενοι να εργαστούν από το σπίτι, κάτι που, «έκανε μερικούς ανθρώπους να νιώσουν άβολα».

Δείτε επίσης: Η Apple ενδέχεται να εγκαταλείψει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Τον περασμένο μήνα, μια εσωτερική έρευνα που διοργανώθηκε από υπαλλήλους της Apple έδειξε ότι τουλάχιστον το 90% των εργαζομένων θέλουν ευελιξία όσον αφορά την απομακρυσμένη εργασία, αλλά η εταιρεία υποστηρίζει ότι η in person εργασία είναι απαραίτητη και αναμένει από όλους να επιστρέψουν σύντομα στο γραφείο. Οι εργαζόμενοι έστειλαν ακόμη και μια επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Tim Cook, ζητώντας αλλαγές, αλλά όλα αυτά τα αιτήματα απορρίφθηκαν.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS