ΑρχικήinetApple: Μελέτη του Facebook για προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι λάθος

Apple: Μελέτη του Facebook για προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι λάθος

Η πρώτη μελέτη Comscore, που κατατάσσει τη δημοτικότητα των προεγκατεστημένων εφαρμογών iOS και Android παράλληλα με εφαρμογές τρίτων, υποδηλώνει ότι οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές είναι οι προεγκατεστημένες. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στο iOS, εφαρμογές όπως ο Καιρός, η Αριθμομηχανή και το Ρολόι, είναι πιο δημοφιλείς από το YouTube, το Facebook και το Amazon. Τα στατιστικά στοιχεία είναι παρόμοια για το Android, όπου οι προεγκατεστημένες εφαρμογές Google κυριαρχούν στην κατάταξη.

Facebook Apple

Δείτε επίσης: iOS 15 & macOS 12 Betas: Τι συμβαίνει με τα Notes που φτιάξατε;

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 75% των 20 κορυφαίων εφαρμογών σε iOS στις Η.Π.Α. κατασκευάστηκαν από την Apple, ενώ η Google έκανε το 60% των κορυφαίων εφαρμογών σε συσκευές Android. Οι τέσσερις κορυφαίες εφαρμογές και στις δύο πλατφόρμες δημιουργήθηκαν από την αντίστοιχη μητρική τους εταιρεία.

Η μελέτη αποκαλύπτει μια σειρά από ιδιορρυθμίες, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η εφαρμογή Calculator της Apple έχει περισσότερους χρήστες από το Gmail στο Android. Το Facebook είναι ο μοναδικός προγραμματιστής τρίτου μέρους με περισσότερες από μία εφαρμογές στη λίστα εφαρμογών iOS και ο μοναδικός προγραμματιστής με τρεις εφαρμογές στη λίστα Android.

Δείτε ακόμα: Google: Το Gmail κάθε μέρα μπλοκάρει 100 εκατ. προσπάθειες phishing

Η Comscore πήρε δεδομένα από εφαρμογές και ιστότοπους τον περασμένο Δεκέμβριο για να πραγματοποιήσει τη μελέτη, μαζί με πληροφορίες από μια μελέτη 4.000 ατόμων που ρώτησαν σχετικά με τις προεπιλεγμένες εφαρμογές που χρησιμοποίησαν τον Νοέμβριο του 2020. Η μελέτη εξαίρεσε τα προγράμματα περιήγησης στις κατατάξεις αλλά και τους ψηφιακούς βοηθούς.

Το Facebook είπε ότι πλήρωσε για τη μελέτη Comscore για να δείξει τον “αντίκτυπο των προεγκατεστημένων εφαρμογών στο ανταγωνιστικό οικοσύστημα εφαρμογών“, υπονοώντας τον φαινομενικά αντιανταγωνιστικό χαρακτήρα του Android και του iOS. Το Facebook βρίσκεται σε διαφωνία με την Apple, επικρίνοντας τους περιορισμούς της εταιρείας σε προγραμματιστές τρίτων, μέτρα απορρήτου όπως τη Διαφάνεια παρακολούθησης εφαρμογών, την αδυναμία επιλογής του Messenger ως προεπιλογή στο ‌iPhone‌ και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Το Facebook Messenger λαμβάνει μια νέα γραμμή γρήγορης απάντησης

Η αναφορά προτείνει ότι ορισμένες κατηγορίες εφαρμογών που έχουν ήδη μια προεγκατεστημένη εφαρμογή, όπως ο Καιρός, είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν άλλες εφαρμογές τρίτων. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι προεπιλεγμένες εφαρμογές δεν κερδίζουν σε κάθε κατηγορία. Για παράδειγμα, οι Χάρτες Apple και η Apple Music δεν εμφανίζονται καθόλου στην κατάταξη.

Ένας εκπρόσωπος της Apple επέκρινε τη μεθοδολογία της έκθεσης και είπε ότι τα αποτελέσματα έρχονταν σε αντίθεση με την πρόσφατη κατάταξη της Comscore τον Απρίλιο του 2021 σχετικά με τη χρήση εφαρμογών, ακόμη και αν αυτές οι προηγούμενες κατατάξεις εξαιρούσαν τις προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS