ΑρχικήUpdatesSamsung: Ξεκινά τη δοκιμή AMD GPU στο νέο Exynos SoC

Samsung: Ξεκινά τη δοκιμή AMD GPU στο νέο Exynos SoC

Το νέο Exynos SoC της Samsung, σε συνδυασμό με την AMD RDNA2 GPU, αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα. Μαζί του έρχεται και η υπόσχεση ενός ισχυρού chipset για την τροφοδοσία των βασικών μοντέλων της εταιρείας. Όσον αφορά τον επεξεργαστή γραφικών, το επερχόμενο Exynos silicon θα μπορούσε να έχει τη μεγαλύτερη αύξηση απόδοσης. Σύμφωνα με έναν tipster, η Samsung έχει αρχίσει να το δοκιμάζει και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικά.

Samsung AMD GPU

Δείτε επίσης: Intel: Οι desktop CPUs 11ης γενιάς θα “κλέψουν” τους gamers από την AMD;

Σε σχέση με το Exynos 2100 και το Snapdragon 888, το νέο Chipset σε συνδυασμό με την GPU AMD είναι πάνω από 50 τοις εκατό ταχύτερα στη δοκιμή που σχετίζεται με γραφικά.

Ο χρήστης Ice Universe κοινοποίησε στο Twitter ότι η Samsung ξεκίνησε να δοκιμάζει το νέο chipset Exynos σε συνδυασμό με μια AMD GPU. Αποκαλύπτει ότι ο επεξεργαστής γραφικών δοκιμάστηκε στην παλαιότερη αρχιτεκτονική Cortex-A77 και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 3D Mark Wildlife GPU. Η συνολική βαθμολογία είναι 8134 πόντοι, με τον tipster να δηλώνει ότι επειδή η αρχιτεκτονική είναι παλαιότερη, οι επόμενες δοκιμές θα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα: Snapdragon 888 vs Exynos 2100: Ποιο είναι καλύτερο;

Ανεξάρτητα, το Exynos SoC με AMD GPU ξεπερνάει εύκολα τα Exynos 2100 και Snapdragon 888, τα οποία απέκτησαν βαθμολογία 5295 και 5382, αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα κάνουν το Exynos και την AMD πάνω από 50 τοις εκατό πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν είναι η πιο εντυπωσιακή πτυχή της υπόθεσης. Το A14 Bionic, το οποίο σήμερα διαθέτει την ταχύτερη GPU σε smartphone και εμφανίζεται στη σειρά iPhone 12, έχει νικηθεί από το τελευταίο μέλος της οικογένειας των φορητών chipset, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα.

Exynos SoC

Προηγουμένως, αναφέραμε ότι η Samsung δοκιμάζει ένα chipset Exynos με την πρόθεση είτε να ανταγωνιστεί είτε να υπερβεί την απόδοση του A14 Bionic. Όπως μπορείτε να δείτε, τα αποτελέσματα είναι ακριβώς αυτά που θα ήθελε η Samsung, αλλά παρά τους εντυπωσιακούς αριθμούς, υπάρχει ένα πράγμα που αξίζει να σημειωθεί. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας του νέου SoC, η οποία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε όλα αυτά.

Δείτε επίσης: iPhone 12: Πώς να τραβήξετε screenshot με διαφορετικούς τρόπους

Με την πρώτη ματιά, το Exynos SoC με AMD GPU εντυπωσιάζει και είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε περισσότερα αποτελέσματα στο μέλλον, ειδικά έναντι του επερχόμενου A15 Bionic.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS