ΑρχικήgamingElectronic Arts: Χάκερς έκλεψαν τον source code για το FIFA 21 και...

Electronic Arts: Χάκερς έκλεψαν τον source code για το FIFA 21 και άλλα video games

Χάκερς εισέβαλαν στα συστήματα της Electronic Arts (EA) – ενός από τους μεγαλύτερους εκδότες video games στον κόσμο – κι έκλεψαν τον source code (πηγαίο κώδικα) παιχνιδιών, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία στις 10 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι επιτιθέμενοι ισχυρίζονται ότι έκλεψαν τον source code για παιχνίδια όπως το FIFA 21 και η μηχανή Frostbite, που αποτελεί βάση για πολλά άλλα δημοφιλή video games.

Διαβάστε επίσης: CD Projekt Red: Ransomware επίθεση στον δημιουργό του Cyberpunk 2077!

Electronic Arts:
Electronic Arts: Χάκερς έκλεψαν τον source code για το FIFA 21 και άλλα video games

Σε δημοσιεύσεις που κοινοποίησαν οι δράστες σε hacking φόρουμ, ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους 780 GB δεδομένων που έχουν κλαπεί από την EA και τα διαφημίζουν για πώληση. Μαζί με τον source code για το FIFA 21, ισχυρίζονται ότι έχουν κλέψει και τον κώδικα για τον matchmaking server, τον source code και τα εργαλεία για τη Frostbite που τροφοδοτεί παιχνίδια όπως το Battlefield, το Madden, καθώς και τα αποκλειστικά EA frameworks και κιτ ανάπτυξης software.

Ο Brett Callow, ειδικός πάνω στην κυβερνοασφάλεια και αναλυτής απειλών στην Emsisoft, δήλωσε ότι η απώλεια ελέγχου στον source code θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για την Electronic Arts. Ο source code θα μπορούσε, θεωρητικά, να αντιγραφεί από άλλους προγραμματιστές ή να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία hacks για παιχνίδια.

source code  FIFA 21  video games
Electronic Arts: Χάκερς έκλεψαν τον source code για το FIFA 21 και άλλα video games

Δείτε ακόμη: VIPGames: Διέρρευσαν δεδομένα χιλιάδων χρηστών του gaming site!

Επιπλέον, ο Ekram Ahmed, εκπρόσωπος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας “Check Point”, ανέφερε τα ακόλουθα: «Αν διαρρεύσει ο source code, δεν θα είναι καλό. Οι χάκερς μπορούν να ερευνήσουν τον κώδικα, να εντοπίσουν βαθύτερα ελαττώματα για εκμετάλλευση και να πουλήσουν τον προηγούμενο κώδικα στο dark web, σε άλλους κακόβουλους παράγοντες.»

Electronic Arts - source code  FIFA 21 video games
Electronic Arts: Χάκερς έκλεψαν τον source code για το FIFA 21 και άλλα video games

Πρόταση: Nissan: Διέρρευσε ο source code εφαρμογών και εσωτερικών εργαλείων

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Vice (που ανέφερε πρώτο το εν λόγω συμβάν) ότι δεν έχουν παραβιαστεί δεδομένα παικτών, επισημαίνοντας ακόμη τα εξής: «Διερευνούμε ένα πρόσφατο περιστατικό εισβολής στο δίκτυό μας, όπου ένα περιορισμένο μέρος πηγαίου κώδικα παιχνιδιού και σχετικών εργαλείων κλάπηκαν. Δεν αποκτήθηκε πρόσβαση σε δεδομένα παικτών και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για το απόρρητο των παικτών. Μετά το συμβάν, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει βελτιώσεις ασφαλείας και δεν αναμένουμε επιπτώσεις στα παιχνίδια ή στην επιχείρησή μας. Συνεργαζόμαστε ενεργά με αξιωματούχους επιβολής του νόμου και άλλους εμπειρογνώμονες, στο πλαίσιο αυτής της συνεχιζόμενης έρευνας.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS