ΑρχικήinetΒιετνάμ προς Samsung: Βρείτε εμβόλια για τους εργαζομένους σας

Βιετνάμ προς Samsung: Βρείτε εμβόλια για τους εργαζομένους σας

Το Βιετνάμ ζητά από την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών της Νότιας Κορέας Samsung Electronics και άλλες ξένες εταιρείες να βρουν εμβόλια Covid-19 για τους εργαζομένους τους – αυτούς που εργάζονται στις εγκαταστάσεις τους ή στα εργοστάσια τους, καθώς το έθνος αντιμετωπίζει ένα τεράστιο κύμα κρουσμάτων, ανέφερε ο κυβερνητικός ιστότοπος.

Βιετνάμ

Δείτε επίσης: Νότια Κορέα: App ενημερώνει τους πολίτες για τα εμβόλια από ακυρωμένα ραντεβού

“Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις εταιρείες να βρουν εμβόλια Covid-19 για τους εργαζομένους τους”, δήλωσε ο Bui Hoang Mai, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου βιομηχανικών πάρκων στη βόρεια επαρχία Bac Ninh, όπου η Samsung διατηρεί εργοστάσια που κατασκευάζουν τα smartphone της.

Οι αρχές στο Bac Ninh έχουν αναφέρει στα εργοστάσια ότι πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή διάφορες διαδικασίες για να αντιμετωπίσουν τα θέματα με τα κρούσματα.

Δείτε επίσης: Dating apps: Όσοι είναι εμβολιασμένοι ή σκοπεύουν να εμβολιαστούν έχουν περισσότερα matches

Στην κοντινή επαρχία Bac Giang, έδρα της Apple Inc. και των προμηθευτών της Samsung, αξιωματούχοι εργάζονται για να βοηθήσουν τα εργοστάσια να ανοίξουν ξανά μετά το κλείσιμο τους κατά τη διάρκεια του κλεισίματος τεσσάρων βιομηχανικών πάρκων.

Το υπουργείο Υγείας έστειλε 200.000 δόσεις εμβολίων για τους εργαζόμενους των Bac Ninh και Bac Giang, έτσι ώστε να τους χορηγηθούν εντός μιας εβδομάδας, αναφέρει η ιστοσελίδα του υπουργείου.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Βιετνάμ, ή περίπου το ένα τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας, έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση εμβολίου, ενώ πάνω από 28.500 εμβολιάστηκαν πλήρως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Δείτε επίσης: CDC: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται παντού τις μάσκες

Το Βιετνάμ έχει αναφέρει 7.168 κρούσματα και 47 θανάτους από τις 27 Απριλίου, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή πληροφοριών: straitstimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS