ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΝότια Κορέα: App ενημερώνει τους πολίτες για τα εμβόλια από ακυρωμένα ραντεβού

Νότια Κορέα: App ενημερώνει τους πολίτες για τα εμβόλια από ακυρωμένα ραντεβού

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας λάνσαρε χθες ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να δώσει στους πολίτες τα εναπομείνοντα εμβόλια χρησιμοποιώντας ένα εθνικό smartphone app. Άτομα που είναι άνω των 30 ετών μπορούν να αναζητήσουν τις υπόλοιπες δόσεις εμβολίων από τα smartphone τους. Εάν υπάρχουν διαθέσιμα, μπορούν να κλείσουν ραντεβού εντός της εφαρμογής και στη συνέχεια να φτάσουν στο ιατρικό κέντρο για να κάνουν την δεύτερη δόση. Κάποιος μπορεί να επισημάνει έως και πέντε κοντινά κέντρα εμβολιασμού για να λάβει ένα άμεσο μήνυμα όταν μια δόση γίνει διαθέσιμη.

Δείτε επίσης: Dating apps: Όσοι είναι εμβολιασμένοι ή σκοπεύουν να εμβολιαστούν έχουν περισσότερα matches

εμβόλια

Δείτε επίσης: CDC: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται παντού τις μάσκες

Αυτές οι υπολειπόμενες δόσεις συνήθως προκύπτουν από άτομα που έχουν χάσει το ραντεβού τους. Μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη του προγράμματος, οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται για προβλήματα server και την έλλειψη διαθέσιμων δόσεων. Ωστόσο, αυτό είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, οπότε είναι πολύ λογικό να έχει κάποιες δυσλειτουργίες.

Το πλήρες πρόγραμμα αναμένεται να λανσαριστεί στις 9 Ιουνίου, αν και δεν είναι σαφές πώς θα είναι διαφορετικό από το πιλοτικό έργο, εκτός από πιθανώς ότι έχει λιγότερα σφάλματα. Η παραπάνω εικόνα δείχνει τη διαθεσιμότητα των εμβολίων που έχουν απομείνει στην κεντρική Seoul σήμερα το πρωί – μηδέν (το σύμβολο 없음 σημαίνει «κανένα»). Αλλά το σύστημα λειτουργεί πράγματι και οι άνθρωποι έλαβαν χθες βρήκαν διαθέσιμα εμβόλια με την χρήση του προγράμματος.

Δείτε επίσης: Uber και Lyft θα προσφέρουν δωρεάν κούρσες σε εμβολιαστικά κέντρα

Από τεχνική άποψη, αυτή δεν είναι μια νέα εφαρμογή, αλλά μάλλον ενσωματώνεται στα δύο πιο δημοφιλή portal sites της Νότιας Κορέας. Όποιος ήδη χρησιμοποιεί το KakaoTalk ή το portal Naver στο smartphone του, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την υπηρεσία εντοπισμού διαθεσίμων δόσεων εμβολίων με το πάτημα μερικών εικονιδίων.

Πηγή πληροφοριών: hackaday.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS