ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαUber και Lyft θα προσφέρουν δωρεάν κούρσες σε εμβολιαστικά κέντρα

Uber και Lyft θα προσφέρουν δωρεάν κούρσες σε εμβολιαστικά κέντρα

Οι εταιρείες ταξί Uber και Lyft, θα προσφέρουν δωρεάν κούρσες σε εμβολιαστικά κέντρα έως τις 4 Ιουλίου, ως μέρος μιας νέας εταιρικής συνεργασίας με το Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Biden την Τρίτη.

Uber και Lyft

Δείτε επίσης: Biden: Όλοι οι ενήλικοι να είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο COVID-19 έως την 1η Μαΐου

«Βοηθώντας τους Αμερικανούς με μία δωρεάν κούρσα σε ένα κέντρο εμβολιασμού, οι Lyft και Uber εξαλείφουν ένα πιθανό εμπόδιο και οδηγούν την Αμερική πιο κοντά στον στόχο του Προέδρου να πετύχει το 70% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ να έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου έως τις 4 Ιουλίου», δήλωσε ο Λευκός Οίκος σε δελτίο τύπου.

Και οι δύο εταιρείες είχαν ήδη συνεργαστεί με άλλες επιχειρήσεις για να επεκτείνουν την πρόσβαση των μεταφορών σε κέντρα εμβολιασμού Covid και η ανακοίνωση της Τρίτης βασίζεται σε αυτές τις δεσμεύσεις και εισάγει μια επίσημη κυβερνητική συνεργασία.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Δείτε ακόμα: Phishing επιθέσεις χρησιμοποιούν fake έρευνες εμβολίου COVID-19 για να κλέψουν προσωπικά στοιχεία

Uber και Lyft

Η Uber δεν παρείχε άμεσα λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα γίνονται οι κούρσες στην εφαρμογή της, αλλά η Lyft είπε ότι ένας κωδικός θα είναι διαθέσιμος μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής της έως τις 24 Μαΐου. Αν και ο Λευκός Οίκος διαφημίζει ότι οι κούρσες θα είναι δωρεάν, η Lyft είπε θα κάλυπτε 15 $ για κάθε διαδρομή. Η Lyft δήλωσε ότι το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το «μεγαλύτερο, αν όχι όλο» του ναύλου βάσει προηγούμενων διαδρομών σε χώρους εμβολιασμού.

Οι χρήστες θα μπορούν να μεταβούν στον ιστότοπο ή την εφαρμογή της Lyft για να λάβουν έναν κωδικό ώστε να μεταβούν σε ένα κοντινό εμβολιαστικό κέντρο αφού δώσουν μερικές λεπτομέρειες. Οι κωδικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τυπικές κούρσες, καθώς και για σκούτερ ή ποδήλατα που προσφέρονται μέσω της Lyft κατά τη διάρκεια του τυπικού ωραρίου από τις 6 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Δείτε επίσης: Twitter και Λευκός Οίκος αρνούνται ισχυρισμούς για παραβίαση του account του Trump

«Το εμβόλιο είναι το κλειδί για να κινηθούμε όλοι ξανά και είμαστε υπερήφανοι που έχουμε ρόλο στο να προχωρήσει η χώρα», δήλωσε σε συνέντευξη ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Lyft, John Zimmer. «Πάντα πιστεύαμε ότι η μεταφορά έχει τη δύναμη να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων και αυτή η πρωτοβουλία το κάνει πιο αληθινό από ποτέ. Βοηθώντας περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν βοηθάμε την κοινότητα Lyft των οδηγών και των αναβατών και είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση Biden για την προτεραιότητα της πρόσβασης.»

«Τα εμβόλια είναι η καλύτερη ελπίδα μας για να νικήσουμε αυτήν την πανδημία και σύντομα όλοι στην Αμερική θα είναι σε θέση να πάρουν ένα δωρεάν Uber για να κάνουν το εμβόλιό τους», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi. «Έχουμε την τιμή να εμβαθύνουμε τις προηγούμενες παγκόσμιες δεσμεύσεις μας, και συνεργαζόμαστε με τον Λευκό Οίκο και τη Lyft για την παροχή δωρεάν διαδρομών σε κέντρα εμβολιασμού στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια περήφανη στιγμή για μένα, για την Uber και για τη χώρα μας.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS