ΑρχικήinetBiden: Όλοι οι ενήλικοι να είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο COVID-19 έως...

Biden: Όλοι οι ενήλικοι να είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο COVID-19 έως την 1η Μαΐου

Ο Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που έκανε την Πέμπτη το βράδυ ότι οι πολιτείες θα πρέπει να διαθέσουν το εμβόλιο κατά του COVID-19 σε όλους τους επιλέξιμους ενήλικες έως την 1η Μαΐου. Στην ομιλία του περιέγραψε τα σχέδια για την αύξηση της διανομής εμβολιασμού και την επέκταση του αριθμού των δομών που θα χορηγούν το εμβόλιο.

Biden

Ο Biden προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν. Η ομιλία του έγινε ένα χρόνο από την ημέρα που η πανδημία ανάγκασε τους Αμερικανούς να απομονωθούν κοινωνικά για να μειώσουν την εξάπλωση της νόσου του COVID-19, η οποία έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 500.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Χρήσιμη πληροφορία: ΗΠΑ: Κατάσχεσαν κι άλλα domains που χρησιμοποιούνταν σε phishing επιθέσεις με θέμα τον COVID-19

“Έχω ανάγκη να εμβολιαστείς μόλις έρθει η σειρά σου και αφού την ευκαιρία”, είπε ο Biden, προσθέτοντας ότι “υπάρχει μια καλή πιθανότητα” μικρές συγκεντρώσεις να μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 4 Ιουλίου.

Ο Biden είπε ότι από την στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έχει διπλασιάσει τους αριθμούς  των ομοσπονδιακών κέντρων μαζικού εμβολιασμού. Επίσης είπε ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό των φαρμακείων που συμμετέχουν στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού, καθιστώντας το εμβόλιο διαθέσιμο σε περισσότερα από 20.000 φαρμακεία.

Μάθετε περισσότερα για τα εμβόλια: CDC: Κυκλοφορεί οδηγίες για όσους έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19

covid-19

Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να δημιουργήσει έναν ιστότοπο που θα δείχνει στους ανθρώπους τις δομές στις οποίες θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια. Σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Προειδοποιώντας ότι οι συνθήκες θα μπορούσαν να επιδεινωθούν καθώς έχουν κυκλοφορήσει πολλές νέες μεταλλάξεις του ιού, ο Biden προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, να πλένουν τα χέρια τους και να φορούν μάσκα.

Δείτε επίσης: Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικότερο κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού

“Εάν δεν παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και οι συνθήκες αλλάξουν, τότε ίσως χρειαστεί να επαναφέρουμε τους κοινωνικούς περιορισμούς”, είπε. “Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Δεν είναι η ώρα να κάνουμε πίσω.”

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS