ΑρχικήUpdatesΟ Google Chrome για desktop θα λάβει μια σημαντική βελτίωση

Ο Google Chrome για desktop θα λάβει μια σημαντική βελτίωση

O Google Chrome για desktop λαμβάνει μια σημαντική βελτίωση που θα ενισχύσει σημαντικά την εμπειρία των βιντεοκλήσεων σε εξαιρετικά αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο. Στην τελευταία έκδοση beta του Chrome 90, η Google ενσωματώνει τον κωδικοποιητή AV1, ο οποίος προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα βίντεο και σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση της κοινής χρήσης οθόνης σε εφαρμογές βιντεοδιάσκεψης που βασίζονται στο WebRTC.

Google chrome

Για όσους δεν το γνωρίζουν, o AV1 είναι ένας κωδικοποιητής βίντεο ανοιχτού κώδικα, o οποίος σε μεγάλο βαθμό θεωρείται ως αντικαταστάτης του κωδικοποιητή H.264 / AVC που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες υπηρεσίες video streaming. Υποστηρίζει ότι προσφέρει καλύτερη απόδοση compression και βελτιωμένη οπτική ποιότητα από τον προκάτοχο του VP9 καθώς και από τους κωδικοποιητές H.264 και H.265.

Δείτε επίσης: Βαρέθηκες το Netflix; 8 καλύτερα streaming services από το Netflix

Το περιεχόμενο που κωδικοποιείται στο AV1 διατηρεί γενικά υψηλότερη ποιότητα σε μικρότερο μέγεθος αρχείου σε σύγκριση με το περιεχόμενο που κωδικοποιείται στο H.264. Εν τω μεταξύ, το WebRTC είναι ένα πλαίσιο που επιτρέπει την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης. Χρησιμοποιείται για πολλές πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης μέσω διαδικτύου, όπως το Google Meet, το Facebook Messenger, το Discord και άλλες.

Μάθετε περισσότερα για τo Discord: Το νέο Hog ransomware αποκρυπτογραφεί αρχεία θυμάτων μόνο αν συνδεθούν στον Discord server του προγραμματιστή του

Για την αναπαραγωγή περιεχομένου που κωδικοποιείται στο AV1, χρειάζεστε επίσης να εγκαταστήσετε έναν αποκωδικοποιητή AV1. Ωστόσο, οι χρήστες του Google Chrome δεν πρέπει να ανησυχούν για τίποτα, καθώς η υποστήριξη για τον αποκωδικοποιητή AV1 προστέθηκε στον Chrome 70 πριν από δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι πραγματικού χρόνου conferencing clients που βασίζονται στο WebRTC, όπως οι Google Meet και Google Duo, μπορούν πλέον να κωδικοποιούν ένα βίντεο στο AV1 και μετά να το μεταδίδουν στο άλλο άκρο. Η Google εκμεταλλευόμενη την κωδικοποίηση λέει ότι ο Chrome μπορεί τώρα να ενεργοποιήσει τις βιντεοκλήσεις σε μια πολύ αργή διαδικτυακή σύνδεση (μέχρι και στα 30Kbps).

Χρήσιμη πληροφορία για το Internet: Πώς θα κατανοήσετε πόση ταχύτητα Διαδικτύου χρειάζεστε πραγματικά;

Ο κωδικοποιητής AV1 για WebRTC κυκλοφορεί στον Chrome 90 beta. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμος στο σταθερό πρόγραμμα περιήγησης Chrome, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει σε κάποια μελλοντική έκδοση. Εάν έχετε αργή σύνδεση στο διαδίκτυο και ενδιαφέρεστε να δείτε τις βελτιώσεις που προσφέρει ο νέος κωδικοποιητής, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Chrome beta από εδώ.

Η Google έχει ήδη προσθέσει τον κωδικοποιητή AV1 στην εφαρμογή Google Duo σε Android. Σκοπεύει επίσης να προσθέσει την υποστήριξη AV1 σε μια σειρά από άλλα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των Stadia, Photos, Meet και TV.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS