ΑρχικήsecurityΑυστραλός φυλακίζεται για λειτουργία συνδρομητικών υπηρεσιών με κλεμμένα credentials

Αυστραλός φυλακίζεται για λειτουργία συνδρομητικών υπηρεσιών με κλεμμένα credentials

Στα πλαίσια μιας έρευνας για κλεμμένα credentials συνδρομητικών υπηρεσιών, η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP) επέβαλε ποινή δύο ετών και δύο μηνών σε έναν άνδρα από το Σίδνεϊ.

Δείτε επίσης: Στη φυλακή υπάλληλος IT που διέγραψε 1.200 Microsoft Office 365 accounts του πρώην εργοδότη του

κλεμμένα credentials
Αυστραλός φυλακίζεται για λειτουργία συνδρομητικών υπηρεσιών με κλεμμένα credentials

Ο 23χρονος κατηγορείται για τη δημιουργία και τη διαχείριση διαδικτυακών συνδρομητικών υπηρεσιών που βασίζονταν σε κλεμμένα credentials Αυστραλών και άλλων χρηστών.

Το δικαστήριο του επέβαλε, επίσης, 200 ​​ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Τον Μάρτιο, η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του κατηγορούμενου στο Dee Why (προάστιο του βόρειου Σίδνεϊ) και προχώρησε σε κατάσχεση ενός φορητού υπολογιστή που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη επιχείρηση. Επίσης, οι αστυνόμοι κατέσχεσαν cryptocurrencies αξίας περίπου AU$ 35.000. Συνολικά, κατασχέθηκαν πράγματα αξίας AU$ 1,65 εκατομμυρίων.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν το Μάιο του 2018, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) έδωσε πληροφορίες στην αυστραλιανή αστυνομία σχετικά με τις παράνομες υπηρεσίες με τα κλεμμένα credentials.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτές οι πληροφορίες αφορούσαν ένα website δημιουργίας λογαριασμών, που ονομάζεται WickedGen.com. Το WickedGen λειτούργησε για περίπου δύο χρόνια, πουλώντας credentials και στοιχεία λογαριασμών για διαδικτυακές συνδρομητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Spotify και Hulu.

Δείτε επίσης: Android malware εμφανίζεται σαν Netflix app και παραβιάζει WhatsApp συνομιλίες

συνδρομητικών υπηρεσιών Netflix
Αυστραλός φυλακίζεται για λειτουργία συνδρομητικών υπηρεσιών με κλεμμένα credentials

Η AFP ανακάλυψε, επίσης, ότι ο Αυστραλός ήταν δημιουργός και διαχειριστής τριών άλλων αντίστοιχων sites: HyperGen, Autoflix και AccountBot.

Τα κλεμμένα στοιχεία λογαριασμών ανήκαν σε Αυστραλούς χρήστες και άλλους χρήστες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, και στις τέσσερις συνδρομητικές υπηρεσίες, ο δράστης είχε τουλάχιστον 152.863 εγγεγραμμένους χρήστες και παρείχε τουλάχιστον 85.925 συνδρομές για παράνομη πρόσβαση σε νόμιμες streaming υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Η Apple μάλλον θα λανσάρει μια συνδρομητική υπηρεσία Premium Podcast

Ο άντρας είχε λάβει τουλάχιστον AU$ 680.000 μέσω PayPal, πουλώντας συνδρομές μέσω αυτών των websites.

Η συλλογή και πώληση προσωπικών στοιχείων στο διαδίκτυο δεν ήταν “έγκλημα χωρίς θύματα”- χρησιμοποιήθηκαν τα προσωπικά στοιχεία και τα credentials ανθρώπων για όφελος κάποιου άλλου“, δήλωσε ο διοικητής της AFP.

Αυτοί οι τύποι αδικημάτων μπορεί συχνά να είναι πρόδρομος για πιο ύπουλες μορφές κλοπής και κατάχρησης δεδομένων, που μπορεί να έχουν μεγαλύτερες συνέπειες για τα θύματα“.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS