ΑρχικήinetMicrosoft & UK κατασκευάζουν τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή καιρού στον κόσμο

Microsoft & UK κατασκευάζουν τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή καιρού στον κόσμο

Οι Βρετανοί τερματίζουν την εμμονή τους με τον καιρό. Σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει το έργο του για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή στον κόσμο για το κλίμα και τον καιρό με τη βοήθεια της Microsoft. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, το Met Office, έχει συνάψει συμφωνία πολλών εκατομμυρίων λιρών με την εταιρεία τεχνολογίας για το project, η οποία στο παρελθόν προοριζόταν να λάβει 1,2 δισεκατομμύρια λίρες κρατικής χρηματοδότησης.

υπερυπολογιστή
Microsoft και UK θα κατασκευάσουν τον «πιο ισχυρό» υπερυπολογιστή καιρού στον κόσμο

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ήδη έναν υπερυπολογιστή καιρού – ο οποίος μπορεί να εκτελέσει 16.000 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο – το νέο μηχάνημα θα έχει τις διπλάσιες δυνατότητες. Με το να αποκτήσει πρόσβαση σε πιο λεπτομερή μοντελοποίηση του κλίματος, το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει να βοηθήσει μελλοντικά την πόλη και τις υποδομές μεταφορών προστατεύοντας τες από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το σύστημα θα βρίσκεται στο Νότο του Ηνωμένου Βασιλείου και θα τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αναμένεται ότι η εγκατάσταση θα εξοικονομήσει 7.415 τόνους CO2 κατά το πρώτο έτος λειτουργίας.

Δείτε επίσης: Fake Microsoft Store και Spotify sites διανέμουν info-stealing malware!

Μόλις τεθεί σε λειτουργία το επόμενο καλοκαίρι, ο υπερυπολογιστής θα παρέχει επίσης λεπτομερείς προσομοιώσεις τοπικών προβλέψεων για να βοηθήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να προετοιμάζονται για έντονες βροχές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες. Το νέο σύστημα θα μπορούσε να είναι ένα όφελος για τις αγροτικές κοινότητες, οι οποίες είχαν πληγεί από καταιγίδες πέρυσι, οδηγώντας σε εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να δημιουργήσει πιο βιώσιμα συστήματα απορροής.

Δείτε επίσης: Microsoft για back-to-back meetings: Κάντε διαλείμματα!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Climate Coalition, η Αγγλία σχεδόν κάθε χρόνο από το 2007 βιώνει μια μεγάλη πλημμύρα. Ο υπάρχων υπερυπολογιστής Cray XC40 του Met βασίζεται εν μέρει σε δεδομένα που υπέβαλε το κοινό για να κάνει προβλέψεις καιρού για πιο απομακρυσμένα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Τι είναι τα meeting notes και πως χρησιμοποιούνται;

Φυσικά, η Microsoft συμμετέχει στο project λόγω της τεχνογνωσίας της στο cloud και στην κβαντική πληροφορική.Διαθέτοντας 285.000 πυρήνες CPU και 10.000 GPU, η Microsoft αναφέρει ότι το μηχάνημα είναι ισοδύναμο με τα πέντε πιο γρήγορα συστήματα στον κόσμο. Επί του παρόντος, ο τίτλος του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή στον κόσμο ανήκει στον Fugaku της Ιαπωνίας.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS