ΑρχικήsecurityTech support scammers στοχεύουν πελάτες των Microsoft/McAfee με fake ανανεώσεις συνδρομής

Tech support scammers στοχεύουν πελάτες των Microsoft/McAfee με fake ανανεώσεις συνδρομής

Tech support scammers που παρουσιάζονται ως υπάλληλοι σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Microsoft, η McAfee και η Norton, στοχεύουν χρήστες με fake ανανεώσεις συνδρομής antivirus. Πρόκειται για μια εκστρατεία email μεγάλης κλίμακας.

Κατά την περιήγηση στο web, τα περισσότερα άτομα έχουν ανακατευθυνθεί σε ένα tech support scam site, που ισχυρίζεται ότι ο υπολογιστής τους έχει δήθεν μολυνθεί και στη συνέχεια τους ζητά να καλέσουν σε έναν εμφανιζόμενο αριθμό τηλεφώνου για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Αυτές οι απάτες είναι ευρέως διαδεδομένες σε sites που χρησιμοποιούν δίκτυα διαφημίσεων χαμηλής ποιότητας, αλλά είναι λιγότερο συχνό να λαμβάνονται μέσω email.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: «Προσοχή! Phishing επιθέσεις παρακάμπτουν email gateways»

Tech support scammers στοχεύουν πελάτες των Micrososf/McAfee με fake χρεώσεις συνδρομής

Σε συζήτηση με τον Nicolas Joffre, περιφερειακό διευθυντή SOC στην εταιρεία ασφάλειας email “Vade Secure”, το Bleeping Computer έμαθε ότι το νέο tech support scam μέσω email ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Πρόκειται για μία απάτη που ξεκίνησε με χαμηλούς όγκους email, αλλά γρήγορα μετατράπηκαν σε τόμους έως και 200.000 emails ανά ημέρα. Συνολικά, από την έναρξη της απάτης, η Vade Secure έχει φιλτράρει πάνω από 1 εκατομμύριο από αυτά τα emails που στοχεύουν πελάτες τους.

Δείτε ακόμη: Microsoft: Νέα μελέτη δείχνει σημαντική αύξηση στις firmware επιθέσεις!

Τα emails εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις χρέωσης που αποστέλλονται δήθεν από τη Norton Lifelock, τη Microsoft και τη McAfee, και δηλώνουν ότι ο παραλήπτης θα χρεωθεί μεταξύ 350 και 399$ για μια τριετή συνδρομή, εάν δεν καλέσει να ακυρώσει τη συνδρομή. Οι κακόβουλοι παράγοντες αλλάζουν συνεχώς τα θέματα του email, αλλά όλα αφορούν συνδρομή χρέωσης από μια γνωστή εταιρεία ασφαλείας.

Tech support scammers στοχεύουν πελάτες των Micrososf/McAfee με fake χρεώσεις συνδρομής

Για παράδειγμα, ένα από τα tech support scams προσποιείται ότι προέρχεται από τη Norton Lifelock και δηλώνει ότι ο παραλήπτης θα χρεωθεί 349$ για μια τριετή συνδρομή, εκτός εάν καλέσει τον αριθμό που περιλαμβάνεται για να την ακυρώσει.

Πρόταση: Ευπάθειες σε software απομακρυσμένης παρακολούθησης σχολείων εκθέτουν PCs μαθητών σε επιθέσεις

Δεδομένου ότι πρόκειται για fake ειδοποιήσεις χρέωσης, οι scammers ποντάρουν στο ότι ο παραλήπτης θα καλέσει τον αριθμό που του εμφανίζουν, ώστε να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή του.

Όταν οι χρήστες καλούν τους αριθμούς τηλεφώνου, οι scammers εγκαθιστούν software απομακρυσμένης πρόσβασης που τους επιτρέπει να εγκαταστήσουν στη συνέχεια malware στον υπολογιστή.

Tech support scammers στοχεύουν πελάτες των Micrososf/McAfee με fake χρεώσεις συνδρομής

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι εμπλέκονται σε αυτές τις απάτες και παρέχουν στους φορείς απειλής απομακρυσμένη πρόσβαση στους υπολογιστές τους. Πιο συχνά θύματα είναι οι ηλικιωμένοι, καθώς μπορεί να μην έχουν μεγάλη εμπειρία με υπολογιστές και λένε σε άλλους να τους βοηθήσουν.

Η καλύτερη γραμμή άμυνας έναντι των scam emails δεν είναι ποτέ να καλέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου που περιλαμβάνεται σε ένα email που δηλώνει ότι οφείλετε χρήματα. Αντ’αυτού, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εταιρείας και να επικοινωνήσετε με τον αριθμό που αναφέρεται εκεί για να επιβεβαιώσετε εάν ένα email είναι έγκυρο ή όχι.

Ακόμη πιο σημαντικό, καμία νόμιμη εταιρεία δεν θα σας ζητήσει να της παραχωρήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση, ούτε θα σας ζητήσει να κατεβάσετε software για τη διεκπεραίωση της επιστροφής χρημάτων.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS