ΑρχικήinetΤο TikTok θα προσθέτει αυτόματα υπότιτλους στα βίντεο

Το TikTok θα προσθέτει αυτόματα υπότιτλους στα βίντεο

Οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok θα μπορούν σύντομα να προσθέτουν υπότιτλους που δημιουργούνται αυτόματα στα βίντεο τους καθώς η εφαρμογή προσπαθεί να καταστεί πιο προσβάσιμη. Η επιλογή προσθήκης αυτόματων υπότιτλων θα εμφανιστεί στη σελίδα επεξεργασίας μετά τη μεταφόρτωση ή την εγγραφή ενός βίντεο. Το TikTok λέει ότι η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στα αμερικανικά, αγγλικά και ιαπωνικά στην αρχή, αλλά σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες «τους επόμενους μήνες».

TikTok

Η πλατφόρμα προσθέτει τη δυνατότητα για να κάνει τα βίντεο του TikTok ευκολότερα στην παρακολούθηση. Ένα πλαίσιο διαλόγου του TikTok αναφέρει ότι η λειτουργία είναι χρήσιμη για όσους παρακολουθούν βίντεο “όταν είναι δύσκολο ή άβολο να ακούσουν ήχο”. Επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν τα βίντεο της πλατφόρμας. Οι δημιουργοί μπορούν να επεξεργαστούν τους υπότιτλους τους αφού δημιουργηθούν αυτόματα για να διορθώσουν τυχόν λάθη και οι θεατές μπορούν να απενεργοποιήσουν τους υπότιτλους μέσω του κουμπιού των υπότιτλων στον πίνακα κοινής χρήσης.

Δείτε επίσης: TikTok: Θα καταστήσει υποχρεωτικές τις εξατομικευμένες διαφημίσεις!

Καθώς η αυτόματη μεταγραφή έχει βελτιωθεί με την πάροδο των ετών, οι υπηρεσίες την προσθέτουν όλο και περισσότερο στο software τους για να κάνουν το περιεχόμενο πιο προσβάσιμο.

Δείτε επίσης: Netflix: Η λειτουργία “Fast Laughs” παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!

Τον περασμένο μήνα, η Google ενσωμάτωσε τη λειτουργία στον Chrome, επιτρέποντάς του να δημιουργεί υπότιτλους για ήχο που αναπαράγεται μέσω του προγράμματος περιήγησης. Το σύστημα Live Caption της εταιρείας διατίθεται επίσης ως λειτουργία σε ολόκληρο το σύστημα για επιλεγμένες Android συσκευές. Οι υπηρεσίες video-chatting, όπως το Zoom και το Google Meet, μπορούν να δημιουργήσουν αυτόματα υπότιτλους κατά τη διάρκεια κλήσεων και το Instagram φαίνεται επίσης να δοκιμάζει μια παρόμοια λειτουργία για τα βίντεο του.

Δείτε επίσης: Μήπως ο αλγόριθμος του TikTok προωθεί τον εξτρεμισμό;

Οι αυτόματες λεζάντες του TikTok είναι μόνο η πιο πρόσφατη δυνατότητα προσβασιμότητας. Η εφαρμογή προειδοποιεί επίσης τους δημιουργούς σχετικά με βίντεο που ενδέχεται να προκαλέσουν φωτοευαίσθητη επιληψία και παρέχει φίλτρα στους θεατές για να αποφύγουν αυτά τα βίντεο.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS