ΑρχικήsecurityΟ τηλεφωνικός αριθμός του Mark Zuckerberg διέρρευσε στο διαδίκτυο

Ο τηλεφωνικός αριθμός του Mark Zuckerberg διέρρευσε στο διαδίκτυο

Ο τηλεφωνικός αριθμός του CEO του Facebook Mark Zuckerberg έχει βρεθεί στα δεδομένα που διέρρευσαν από 533 εκατομμύρια χρήστες του Facebook και τώρα ένας ερευνητής ασφαλείας δημοσίευσε στο Twitter τον τηλεφωνικό αριθμό του Zuckerberg, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο CEO του Facebook χρησιμοποιεί την εφαρμογή Signal.

Mark Zuckerberg

“Ο Mark Zuckerberg σέβεται το δικό του απόρρητο, χρησιμοποιώντας ένα chat app που έχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και δεν ανήκει στο Facebook. Αυτός είναι ο αριθμός που σχετίζεται με τον λογαριασμό του”, δημοσίευσε στο Twitter ο ειδικός ασφαλείας Dave Walker, ο οποίος είπε: “Ο Mark Zuckerberg χρησιμοποιεί το Signal.”

Δείτε επίσης: UK: Θα έχουν πρόσβαση οι αρχές σε υπηρεσίες μηνυμάτων του Facebook;

Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας, δεν διέρρευσε μόνο ο αριθμός τηλεφώνου του, αλλά και άλλα προσωπικά στοιχεία του όπως η ημερομηνία γέννησης του και το αναγνωριστικό χρήστη στο Facebook. Οι συνιδρυτές του Facebook Chris Hughes και Dustin Moskovitz ήταν επίσης μεταξύ των επηρεαζόμενων χρηστών των οποίων τα δεδομένα διέρρευσαν εξαιτίας της παραβίασης που έγινε στο Facebook.

Δείτε επίσης: Facebook: Έρχεται το Timeline με δυνατότητα ταξινόμησης “Most Recent”

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook από 106 χώρες διέρρευσαν πρόσφατα στο διαδίκτυο. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνου, πλήρη ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γέννησης, αναγνωριστικά Facebook, βιογραφικά στοιχεία και, σε ορισμένες περιπτώσεις email – όπως ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή cybersecurity Alon Gal.

Δείτε επίσης: Facebook: Διέρρευσαν data εκατομμυρίων χρηστών – Πώς να δείτε αν εκτέθηκαν στοιχεία σας

Ωστόσο, το Facebook δήλωσε ότι τα δεδομένα συλλέχθηκαν το 2019 και η εταιρεία διόρθωσε αυτή την ευπάθεια ασφαλείας τον Αύγουστο του ίδιου έτους, αλλά όπως φαίνεται οι χάκερ εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και δημοσιεύουν στο διαδίκτυο μέρος των κλεμμένων data.

Πηγή πληροφοριών: timesnownews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS