ΑρχικήinetUber: $1,1 εκατομμύρια σε τυφλή γυναίκα που οδηγοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν 14...

Uber: $1,1 εκατομμύρια σε τυφλή γυναίκα που οδηγοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν 14 φορές

Η Uber καλείται να πληρώσει 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε μια τυφλή γυναίκα για παράνομη διάκριση εναντίον της, καθώς οδηγοί της υπηρεσίας αρνήθηκαν να την μεταφέρουν 14 φορές. Το 2014 είχε κατατεθεί αγωγή κατά της Uber για διάκριση εις βάρος των τυφλών και των σκύλων-οδηγών τους και η Uber κατέληξε σε διευθέτηση 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων δύο χρόνια αργότερα. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν άλλαξε κάτι από τότε.

Η Lisa Irving, κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο, που είναι τυφλή και βασίζεται στο σκύλο της, Bernie, για να την βοηθά στις μετακινήσεις, κατέθεσε αγωγή κατά της Uber το 2018, καθώς, όπως ισχυρίζεται, οι οδηγοί αρνήθηκαν να την μεταφέρουν ενώ, ακόμη, δέχτηκε παρενόχληση από εκείνους που δεν ήθελαν να την μεταφέρουν με τον σκύλο-οδηγό της.

Uber: $1,1 εκατομμύρια σε τυφλή γυναίκα που οδηγοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν 14 φορές
Uber: $1,1 εκατομμύρια σε τυφλή γυναίκα που οδηγοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν 14 φορές

Διαβάστε επίσης: Uber και Lyft θα εκθέτουν οδηγούς που κατηγορούνται για παρενόχληση

Επιπλέον, η Irving υποστηρίζει ότι καθυστέρησε στη δουλειά της, εξαιτίας τέτοιων περιστατικών – γεγονός που συνέβαλε στην απόλυσή της – έχασε τον εορτασμό των γενεθλίων της, εκκλησιαστικές λειτουργίες της παραμονής των Χριστουγέννων, έμεινε έξω στο σκοτάδι και στη βροχή, ενώ δέχτηκε κι άλλες τέτοιες ταπεινωτικές συμπεριφορές από οδηγούς της Uber, οι οποίοι δεν την άφησαν να πάρει μαζί της και το σκύλο της σε 14 διαφορετικές περιπτώσεις – η διάκριση φέρεται πως δεν σταμάτησε ακόμη και μετά την αγωγή, σύμφωνα με τους δικηγόρους της Irving.

Ένας ανεξάρτητος «διαιτητής» ανέφερε μέσω του The San Francisco Chronicle τα ακόλουθα: «Η Uber επέτρεψε στους οδηγούς που κάνουν διακρίσεις εναντίον ατόμων με αναπηρία, να συνεχίσουν να οδηγούν χωρίς πειθαρχία». Επιπλέον, ο διαιτητής διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι της Uber εκπαιδεύτηκαν να καθοδηγούν τους οδηγούς να βρίσκουν «αμερόληπτους λόγους άρνησης», ακόμη και να «συνηγορούν» για να διατηρούν τους οδηγούς στην πλατφόρμα, παρά τα παράπονα για διακρίσεις.

Δείτε ακόμη: Η Uber κατηγορείται ότι κάνει «επιτηδευμένες ερωτήσεις» στους οδηγούς

Uber: $1,1 εκατομμύρια σε τυφλή γυναίκα που οδηγοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν 14 φορές
Uber: $1,1 εκατομμύρια σε τυφλή γυναίκα που οδηγοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν 14 φορές

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Irving δεν θα λάβει όλα αυτά τα χρήματα. Ο διαιτητής τής απονέμει αποζημίωση 324.000$, ενώ τα υπόλοιπα (805.313$) πηγαίνουν σε νομικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών του δικηγόρου. Η Irving μίλησε στο Chronicle για το σκύλο και τις αναμνήσεις της, συμπεριλαμβανομένης μίας φοράς που κάποιος οδηγός δέχτηκε να την μεταφέρει, και στη συνέχεια φώναζε θυμωμένος ότι είχε ένα σκυλί στο αυτοκίνητο και απείλησε να τους αφήσει στην άκρη του δρόμου.

Η Uber διαθέτει μια ειδική φόρμα υποστήριξης για ζητήματα που αφορούν ζώα υπηρεσίας. «Δεν έγινε δεκτό ένα ζώο υπηρεσίας;» είναι η πρώτη ερώτηση. Και ακολουθούν πολλά ακόμη ερωτήματα σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Uber για τα ζώα.

Πρόταση: Έφηβοι δημιούργησαν το γιλέκο Acti-Vest για άτομα με προβλήματα όρασης

Από την άλλη πλευρά, ο Andrew Hasbun, εκπρόσωπος της Uber, δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαστε υπερήφανοι που η τεχνολογία της Uber βοηθά τους τυφλούς να εντοπίσουν και να κάνουν διαδρομές. Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber αναμένεται να εξυπηρετούν τους επιβάτες με ζώα – οδηγούς και να συμμορφώνονται με την προσβασιμότητα και άλλους νόμους, ενώ παρέχουμε τακτικά εκπαίδευση για αυτήν την ευθύνη. Η ομάδα μας εξετάζει κάθε παράπονο και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS