ΑρχικήsecurityFacebook: Κινέζοι hackers στοχεύουν Ουιγούρους που ζουν στις ΗΠΑ

Facebook: Κινέζοι hackers στοχεύουν Ουιγούρους που ζουν στις ΗΠΑ

Το προσωπικό ασφαλείας του Facebook ανακάλυψε ότι Κινέζοι hackers έχουν στοχεύσει Ουιγούρους ακτιβιστές και δημοσιογράφους που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) με σκοπό να τους κατασκοπεύσουν.

Δείτε επίσης: Φινλαδικό Κοινοβούλιο: Κινέζοι hackers πίσω από το περσινό hack;

Facebook ΗΠΑ
Facebook: Κινέζοι hackers στοχεύουν Ουιγούρους που ζουν στις ΗΠΑ

Στόχευσαν ακτιβιστές, δημοσιογράφους και αντιφρονούντες που ανήκουν στους Ουιγούρους και σε άλλες μουσουλμανικές μειονότητες από το Xinjiang της Κίνας, που ζουν κυρίως στο εξωτερικό, στην Τουρκία, το Καζακστάν, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες“, ανέφερε το Facebook χθες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι hackers κατάφεραν να μολύνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές των στόχων με κακόβουλο λογισμικό “για παρακολούθηση“. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι Κινέζοι hackers παραβίασαν ή μιμήθηκαν ειδησεογραφικά sites που επισκέπτονται συχνά οι Ουιγούροι για να εγκαταστήσουν κρυφά λογισμικό κατασκοπείας.

Αυτή η ομάδα χρησιμοποίησε ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook για να δημιουργήσει πλαστά πρόσωπα που παρουσιάζονταν ως δημοσιογράφοι, φοιτητές, υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή μέλη της κοινότητας των Ουιγούρων για να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τα στοχευμένα άτομα και να τα εξαπατήσουν ώστε να κάνουν κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους“, ανέφερε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε επίσης: Το Facebook κατηγορείται ότι δεν παρέχει στους χρήστες ένα «ασφαλές» περιβάλλον

Στην έρευνα του Facebook βοήθησε και μια έρευνα της εταιρείας ασφαλείας FireEye.

Κινέζοι hackers Ουιγούρους
Facebook: Κινέζοι hackers στοχεύουν Ουιγούρους που ζουν στις ΗΠΑ

Τον Ιανουάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δηλώσει ότι η Κίνα διαπράττει εγκλήματα κατά της κοινότητας των Ουιγούρων και άλλων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων που ζουν στη βορειοδυτική περιοχή του Xinjiang. Η κινεζική κυβέρνηση είχε αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι στο παρελθόν περίπου 2 εκατομμύρια Ουιγούροι, καθώς και μέλη άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων, είχαν τεθεί υπό κράτηση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην περιοχή.

Το Facebook δεν κατηγόρησε άμεσα την κινεζική κυβέρνηση για την εκστρατεία κατασκοπείας, αλλά είπε ότι οι Κινέζοι hackers “είχαν τα χαρακτηριστικά μιας ομάδας με πολλούς πόρους“. Στο παρελθόν, hackers που συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση, είχαν παραβιάσει iPhone και Android συσκευές για να στοχεύσουν Ουιγούρους.

Δείτε επίσης: Κίνα: Παρακολουθούν τη μειονότητα των Ουιγούρων με την τεχνολογία

Σύμφωνα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, οι hacking ομάδες που βρίσκονται πίσω από  από την εκστρατεία κατασκοπείας είναι γνωστές ως “Evil Eye” και “Earth Empusa” και έχουν συνδεθεί και με άλλες αντίστοιχες καμπάνιες.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS