ΑρχικήinetFacebook: Απενεργοποίησε 1.3 δισεκατομμύρια ψεύτικα accounts σε τρεις μήνες

Facebook: Απενεργοποίησε 1.3 δισεκατομμύρια ψεύτικα accounts σε τρεις μήνες

Σύμφωνα με μια δήλωση του Facebook, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει απενεργοποιήσει περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια ψεύτικα accounts από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Η δήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια μιας στατιστικής ανάλυσης της εταιρείας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τη λεπτομερή περιγραφή των προσπαθειών του Facebook στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.

Facebook

Δείτε επίσης: Το Facebook κατηγορείται ότι δεν παρέχει στους χρήστες ένα «ασφαλές» περιβάλλον

Το Facebook υποστηρίζει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το θέμα της παραπληροφόρησης και έχει πάνω από 35.000 εργαζόμενους που ασχολούνται με την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είπε, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα έχει αφαιρέσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια posts με περιεχόμενο που διέδιδε παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID-19 και τα εμβόλια.

Δείτε επίσης: Facebook: Απαγορεύει την παραπληροφόρηση για όλα τα εμβόλια

Επιπλέον, τα τελευταία τρία χρόνια έχει αφαιρέσει πάνω από 100 ψεύτικα δίκτυα. Αυτή η διαδικασία γίνεται με τη βοήθεια των AI συστημάτων του.

ψεύτικα accounts

Παρά τις τόσες προσπάθειές μας, υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι έχουμε οικονομικό συμφέρον και γι’ αυτό κλείνουμε τα μάτια στην παραπληροφόρηση“, έγραψε ο Αντιπρόεδρος του Facebook, Guy Rosen, σε ένα blog post που δημοσιεύθηκε επίσης στο Morning Consult. “Το αντίθετο ισχύει. Έχουμε κάθε κίνητρο να κρατήσουμε την παραπληροφόρηση εκτός των εφαρμογών μας και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να το καταφέρουμε ακόμα και εις βάρος της ανάπτυξης και του engagement των χρηστών“.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, βρίσκεται ανάμεσα στα στελέχη που θα καταθέσουν την Πέμπτη σε μια ακρόαση του Κογκρέσου που σχετίζεται με την εξάπλωση της παραπληροφόρησης σε διαδικτυακές πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Zuckerberg: Τελικά, το App Tracking Transparency της Apple θα ωφελήσει το Facebook

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, θα συμμετάσχουν επίσης στην ακρόαση, που θα γίνει διαδικτυακά και διεξάγεται από τις Communications and Technology Subcommittee και Consumer Protection and Commerce Subcommittee.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS