ΑρχικήinetΓνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο δίσκος SSD του Mac σας;

Γνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο δίσκος SSD του Mac σας;

Οι δίσκοι SSD (Solid State Drives), οι οποίοι περιέχονται στον εσωτερικό της Mac συσκευής σας, φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβετε πότε έχουν πάθει ζημιά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων.

SSD Mac

Πρόσφατα, σημειώθηκαν αναφορές ότι τα Mac1, που τροφοδοτούνται με Apple Silicon ενδέχεται να υποστούν πρόωρη φθορά SSD. Ο λόγος είναι άγνωστος και μέχρι στιγμής η Apple δεν σχολίασε ούτε κυκλοφόρησε κάποια ενημέρωση κώδικα σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Δείτε επίσης: Adobe Photoshop 22.3 update: Φέρνει την υποστήριξη για Apple Silicon

Η υπερβολική φθορά δεν είναι ποτέ καλό σημάδι και δεδομένου ότι τα M1-Mac είναι καινούρια, πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν τι γίνεται με τα πιο παλιά μοντέλα Mac και τι φθορά μπορεί να έχουν υποστεί οι δικοί τους SSD;

Η φθορά ενός SSD μετράται σε TBW ή TeraBytes Written. Πρόκειται για αριθμούς που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να μετρήσουν τη διάρκεια ζωής του υλικού.

Δείτε επίσης: Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιτάχυνση hardware στο Discord

Συνήθως, ένα SSD 250 GB θα έχει βαθμολογία 60 και 150 TB, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και στο χαμηλότερο άκρο αυτής της βαθμολογίας, για να ξεπεράσετε αυτόν τον αριθμό σε ένα χρόνο, θα πρέπει να γράφετε περισσότερα από 100 GB δεδομένων σε αυτήν τη μονάδα δίσκου κάθε μέρα.

SSD Mac

Οι κατασκευαστές προσφέρουν τώρα υψηλότερα επίπεδα TBW, όπως η βαθμολογία 600TBW της Samsung, που υποστηρίζεται από 10ετή εγγύηση.

Δείτε ακόμα: Το Samsung Galaxy Watch 4 ενδέχεται να κυκλοφορήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο

Αν θέλετε να μάθετε πόσο φθαρμένος είναι ο δίσκος SSD σας, υπάρχει τρόπος.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Homebrew ή το Drive DX.

Δύο δείκτες που πρέπει να ελέγξετε, είναι το ποσοστό ζωής που χρησιμοποιείται και οι μονάδες δεδομένων που έχουν γραφτεί.

Σε κάθε περίπτωση, για να είστε σίγουροι για τα δεδομένα σας, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας, για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS