ΑρχικήinetΠρόγραμμα AI υπάρχει μόνο και μόνο για να διαφωνεί με τους ανθρώπους

Πρόγραμμα AI υπάρχει μόνο και μόνο για να διαφωνεί με τους ανθρώπους

Ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που αναπτύχθηκε από επιστήμονες της IBM είναι τόσο καλό στο να συζητά με επιχειρήματα με τους ανθρώπους που είναι θέμα χρόνου το να μην μπορούμε να το ανταγωνιστούμε.

AI

Το Project Debater, ένα αυτόνομο σύστημα debate που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, είναι ικανό να διαφωνεί με τον άνθρωπο με ουσιαστικό τρόπο, να συμμετέχει σε μια συζήτηση για ένα επιλεγμένο θέμα και να κάνει μια ισχυρή τεκμηρίωση για το γιατί η άποψη του είναι η σωστή.

Δείτε επίσης: Wombo.AI deepfake singing app: Μετατρέψτε φωτογραφίες σας σε deepfake βίντεο

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI), που περιγράφεται σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature, δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο όπου να μπορεί να αναιρέσει την ανθρώπινη επιχειρηματολογία, αλλά μια δημόσια επίδειξη των ικανοτήτων της το 2019 έδειξε πόσο μακριά έχει φτάσει ο τεχνητός τρόπος συλλογισμού του.

Σε μια συζήτηση εναντίον του πρωταθλητή των debate Harish Natarajan, το Project Debater αποκάλυψε ότι μπόρεσε να διατυπώσει ένα επιχείρημα σε ένα περίπλοκο θέμα που αφορούσε την προσχολική ηλικία των παιδιών και να παρουσιάσει μια υπόθεση προς υποστήριξη του επιχειρήματος.

Δείτε επίσης: AI: Βρίσκει ποια πρόσωπα μας είναι ελκυστικά μέσω του εγκεφάλου

Μέσα στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας, η ικανότητα να γίνει αυτό περιλαμβάνει αυτό που ονομάζεται εξόρυξη επιχειρημάτων, στην οποία ένα AI θα αναλύσει ένα τεράστιο ποσό διαφορετικών πληροφοριών, θέλοντας να συνδέσει μαζί τις σχετικές ενότητες.

Στην περίπτωση του Project Debater, στο project τροφοδοτήθηκε ένα αρχείο περίπου 400 εκατομμυρίων ειδησεογραφικών άρθρων, από τα οποία μπορεί τώρα να συνθέσει εισαγωγικές δηλώσεις, αντιρρήσεις και περιλήψεις σε μια σειρά από περίπου 100 θέματα συζήτησης.

Ενώ το σύστημα χρειάζεται βελτίωση – και δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο να μπορεί να συζητήσει με έναν άνθρωπο – η πλειοψηφία των παρατηρητών αξιολόγησε τα αντίγραφα των επιχειρημάτων του Project Debater κατατάσσοντας την απόδοση του AI ως αξιοπρεπή.

Δείτε επίσης: Ο νέος αλγόριθμος AI του Facebook διδάσκει τον εαυτό του να δουλεύει με λιγότερη ανθρώπινη βοήθεια

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, δεδομένου ότι οι τεχνολογικές προκλήσεις της εξόρυξης επιχειρημάτων για τέτοιου είδους σκοπούς πριν από μια δεκαετία θεωρούνταν αδύνατες, ακόμη και για την υπερσύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη.

Φυσικά, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τις AI να ξεπερνούν τις ανθρώπινες ικανότητες στον κόσμο του παιχνιδιού, αλλά η εξόρυξη επιχειρημάτων είναι μια πιο περίπλοκη προσπάθεια, δεδομένου του τεράστιου όγκου πληροφοριών που πρέπει να αναλυθούν και στη συνέχεια να συνδεθούν μεταξύ τους.

Πηγή πληροφοριών: sciencealert.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS