ΑρχικήsecuritySpaceX: Μηχανικός παραδέχτηκε ότι πούλησε «insider tips» στο dark web!

SpaceX: Μηχανικός παραδέχτηκε ότι πούλησε «insider tips» στο dark web!

Ένας μηχανικός της SpaceX παραδέχτηκε ότι πούλησε «insider tips» στο dark web, σύμφωνα με έκθεση που εξέδωσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατηγόρησε τον James Roland Jones για τη διαιώνιση ενός «δόλιου» συστήματος, μεταξύ 2016 και 2017, χρησιμοποιώντας παράνομες διαδικτυακές αγορές.

H αγωγή αναφέρει ότι ο Jones χρησιμοποίησε ένα insider trading forum στο dark web – μια μυστική ενότητα του Διαδικτύου που απαιτεί πρόσβαση από έναν ειδικό browser.

Διαβάστε επίσης: Η SpaceX δημοσιεύει άλλο ένα βίντεο από την πτήση του Starship SN10

Σύμφωνα με το DoJ, ο 33χρονος Jones αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία της δίκης του.

SpaceX: Μηχανικός παραδέχτηκε ότι πούλησε «insider tips» στο dark web!
SpaceX: Μηχανικός παραδέχτηκε ότι πούλησε «insider tips» στο dark web!

Επιπλέον, οι δύο υπηρεσίες αναφέρουν ότι από το 2016 έως τουλάχιστον το 2017, ο Jones συνωμότησε με ένα άλλο άτομο – του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη – για πρόσβαση σε διάφορες αγορές του dark web, συμπεριλαμβανομένου ενός site που ισχυρίζεται ότι είναι insider trading forum, για αναζήτηση υλικού, μη δημόσιων πληροφοριών, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για τη διαπραγμάτευση των τίτλων του.

Δείτε ακόμη: Αυξήθηκε η ζήτηση hacking υπηρεσιών στα dark web forums!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η SEC ασκεί αγωγή για φερόμενες παραβιάσεις τίτλων (κινητών αξιών) στο dark web. Ο David Peavler, διευθυντής του περιφερειακού γραφείου της SEC στο Fort Worth, ανέφερε τα ακόλουθα:
«Αυτή η υπόθεση δείχνει ότι η SEC μπορεί και θα κυνηγήσει τους παραβάτες του νόμου για τις κινητές αξίες όπου και αν δραστηριοποιούνται, ακόμη και στο dark web. Προσπαθούμε να φέρουμε στην επιφάνεια τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τέτοια εγκλήματα».

SpaceX: Μηχανικός παραδέχτηκε ότι πούλησε «insider tips» στο dark web!
SpaceX, Elon Musk

Η SEC συνεργάστηκε με το FBI στην έρευνα, η οποία αποκάλυψε ότι ο Jones χρησιμοποιούσε online το παρατσούκλι “MillionaireMike” για να αγοράσει στοιχεία ταυτότητας στο dark web, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων κατοικίας, ημερομηνιών γέννησης και αριθμών κοινωνικής ασφάλισης. Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για το άνοιγμα και τη λειτουργία λογαριασμών, με στόχο τη πραγματοποίηση χρηματοοικονομικών συναλλαγών, οι οποίες βασίζονταν σε εμπιστευτικές πληροφορίες εταιρειών που αποτελούν αντικείμενο δημόσιας διαπραγμάτευσης.

Πρόταση: Bitcoin: Η άνοδός του δημιουργεί αποτύπωμα άνθρακα όσο του Λονδίνου

SpaceX: Μηχανικός παραδέχτηκε ότι πούλησε «insider tips» στο dark web!
Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς (SEC) των ΗΠΑ

Το dark web επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ανώνυμα και χρησιμοποιείται συχνά για τη φιλοξενία ιστότοπων που υποστηρίζουν παράνομες δραστηριότητες.

Ο Jones επινόησε επίσης ένα σχέδιο για να πουλήσει αυτά που ισχυριζόταν (ψευδώς) ότι ήταν insider tips στο dark web, όπως ανέφεραν το DoJ και η SEC. Αρκετοί χρήστες που πληρώνουν σε bitcoin αγόρασαν αυτά τα tips και τελικά διαπραγματεύτηκαν βάσει των πληροφοριών που παρείχε ο Jones.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS