ΑρχικήinetΟι transparent τηλεοράσεις OLED της LG γίνονται ακόμη πιο διαφανείς

Οι transparent τηλεοράσεις OLED της LG γίνονται ακόμη πιο διαφανείς

Η LG Display, η εταιρεία που παράγει τα πάνελ OLED που χρησιμοποιούνται σε τηλεοράσεις από τις LG, Sony, Vizio και άλλες σε όλο τον κόσμο, έδειξε επίσης μερικές από τις πιο κουλ, πιο φουτουριστικές τεχνολογίες της στην CES 2021.

LG oled

Το επίκεντρο της φέτος ήταν οι νέες transparent οθόνες OLED, τις οποίες η LG έχει βελτιώσει για να παρέχει 40% transparency, σε σύγκριση με το 10% που προσφέρεται στις τρέχουσες γενιές. Αυτού του τύπου οι οθόνες δεν είναι καινούργιες – η LG τις έχει εμφανίσει σε κάποιες εμπορικές εφαρμογές και νωρίτερα μέσα στην χρονιά η Xiaomi άρχισε να πωλεί transparent τηλεοράσεις 55 ιντσών στην Κίνα στην τιμή των 7.200 $. Η LG, η μόνη κατασκευάστρια εταιρεία των transparent OLED στον κόσμο, προμηθεύει αυτά τα πάνελ, αλλά ως συνήθως δεν μιλάει για συγκεκριμένα προϊόντα που είναι προς πώληση.

Το online showroom παρουσίασε τα ακόλουθα σενάρια, το καθένα με μια transparent οθόνη OLED 55 ιντσών.

  • Έξυπνο κρεβάτι: Πιέστε ένα κουμπί και η transparent οθόνη OLED ανεβαίνει από ένα πλαίσιο στο κάτω μέρος του κρεβατιού για προβολή τηλεοπτικών εκπομπών ή άλλων πληροφοριών. Η ίδια η οθόνη λειτουργεί ως ηχείο – ένα χαρακτηριστικό που βρίσκεται σε ορισμένες τρέχουσες τηλεοράσεις OLED – και η LG λέει ότι το πλαίσιο και η transparent οθόνη μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές του σπιτιού.
  • Εστιατόριο: Εμφανίζεται ως μέρος ενός σούσι μπαρ – η οθόνη μεταξύ των πελατών και του σεφ μπορεί να εμφανίζει στοιχεία μενού ή βίντεο, ενώ οι άνθρωποι περιμένουν το φαγητό τους, ενώ εξακολουθούν να επιτρέπουν στους θεατές να παρακολουθούν τον σεφ όσο εκείνος δουλεύει.
  • Παράθυρο μετρό: Ένα παράθυρο που είναι εγκατεστημένο σε μια μετρό μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες διαδρομής, τον καιρό, νέα και χάρτες.

Η LG αναφέρει ότι η ζήτηση για οθόνες transparent αυξάνεται σε έξυπνα σπίτια και κτίρια, καθώς και αυτοκίνητα, αεροσκάφη και υπόγειους σιδηρόδρομους. Μεταξύ των τριών σεναρίων στον εικονικό εκθεσιακό χώρο του 2021, το “έξυπνο κρεβάτι” φαίνεται να είναι το λιγότερο χρήσιμο για εμάς, αλλά είναι εύκολο να φανταστούμε ένα μέλλον όπου τέτοιες οθόνες είναι τόσο φθηνές και πανταχού παρούσες με βίντεο ή πληροφορίες να μπορούν να εμφανίζονται σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Κάτι σημαντικό για την CES είναι ότι, για πρώτη φορά, τα booths που ήταν ιδιωτικά μπορούν να γίνουν ευρύτερα διαθέσιμα. Η LG αναφέρει ότι ο διαδικτυακός εκθεσιακός χώρος της ήταν διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες για όλη την διάρκεια του CES 2021.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS