ΑρχικήHow ToiPhone: Πώς να σταματήσετε τα αιτήματα παρακολούθησης από τα apps;

iPhone: Πώς να σταματήσετε τα αιτήματα παρακολούθησης από τα apps;

Η Apple είναι μια από τις εταιρείες που ισχυρίζονται ότι δίνουν μεγάλη έμφαση στη σημασία του απορρήτου και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Στα πλαίσια μιας γενικότερη προσπάθειας βελτίωσης του απορρήτου, η εταιρεία έχει φέρει μια σειρά αλλαγών στο iOS 14. Σύμφωνα με αυτές τις βελτιώσεις, οι εφαρμογές θα πρέπει να στέλνουν ειδοποιήσεις και να ρωτούν τους χρήστες των iPhone, πριν προχωρήσουν σε παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους σε εφαρμογές και sites άλλων εταιρειών.

Εάν επιθυμείτε να απαλλαγείτε από τις ειδοποιήσεις που σας στέλνουν τα apps, αλλά ταυτόχρονα θέλετε να απαγορεύσετε την παρακολούθηση, υπάρχει τρόπος.

Αρχικά, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας.

iPhone
iPhone: Πώς να σταματήσετε τις αιτήματα παρακολούθησης από τα apps;

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Απόρρητο” (Privacy).

Πατήστε την επιλογή “Παρακολούθηση” (Tracking), που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης Απορρήτου.

Βρείτε την επιλογή που λέει “Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να ζητούν παρακολούθηση” (Allow Apps to Request to Track) και απενεργοποιήστε τη.

εφαρμογές παρακολούθηση
iPhone: Πώς να σταματήσετε τις αιτήματα παρακολούθησης από τα apps;

Μόλις ολοκληρώσετε αυτή τη γρήγορη και απλή διαδικασία, μπορείτε να βγείτε από τις Ρυθμίσεις του iPhone. Από τώρα και στο εξής, οι εφαρμογές δεν θα εμφανίζουν πλέον αιτήματα για να σας ρωτούν αν μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας. Με αυτή την κίνηση, είναι σαν να λέτε, σε όλες τις εφαρμογές, από προεπιλογή, να μην χρησιμοποιούν στοιχεία σας για στοχευμένες διαφημίσεις, εκτός εάν τους έχετε δώσει προηγουμένως άδεια να το κάνουν.

Αν θέλετε να επιτρέπεται το tracking από κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές, μπορείτε να το ρυθμίσετε. Πηγαίνετε ξανά στις “Ρυθμίσεις”, πατήστε “Απόρρητο”, “Παρακολούθηση” και απενεργοποιήστε ή ενεργοποιήστε την επιλογή παρακολούθησης σε κάθε εφαρμογή, ανάλογα με το τι θέλετε.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι η δραστηριότητά σας μπορεί να παρακολουθείται και με άλλους τρόπους. Παρά τις βελτιώσεις της Apple σχετικά με τις εφαρμογές, η χρήση του web είναι επικίνδυνη. Επομένως, πρέπει να προσέχετε τι επισκέπτεστε!

Πηγή: Howtogeek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS