ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Πρώτες στον κόσμο στις παραβιάσεις δεδομένων

ΗΠΑ: Πρώτες στον κόσμο στις παραβιάσεις δεδομένων

Σύμφωνα με μία αναφορά της Uswitch, οι ΗΠΑ κατέχουν την πρώτη θέση στις παραβιάσεις δεδομένων στον κόσμο, ξεπερνώντας την Κίνα, την Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

παραβιάσεις δεδομένων

Τα τελευταία εφτά χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βίωσαν περίπου 6 δισεκατομμύρια παραβιάσεις δεδομένων.

Οι ΗΠΑ έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο από παραβιάσεις και διαρροές δεδομένων, με τέσσερις φορές περισσότερα περιστατικά από τη δεύτερη στη λίστα, που είναι η Νότια Κορέα. Η υπηρεσία σύγκρισης τιμών Uswitch, κυκλοφόρησε μια έκθεση, η οποία χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ ως την πρωτεύουσα της κλοπής δεδομένων.

«Φιλοξενώντας έναν τεράστιο πληθυσμό και αποτελώντας έναν βιομηχανικό κόμβο εταιρειών που βασίζονται στην τεχνολογία, οι πολιτείες αποτελούν hotspot για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο», αναφέρει η έκθεση. «Παρά τις πολλές προτάσεις για τη βελτίωσή της κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, η κυβερνοασφάλεια στις πολιτείες δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θα μπορούσε, αφήνοντάς τις ανοιχτές σε περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων».

Δύο άλλες χώρες, ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες και με μεγάλη τεχνολογική ανάπτυξη, η Κίνα και η Ινδία, δεν συγκαταλέγονται στις 10, ούτε καν στις 20 κορυφαίες θέσεις με υψηλό αριθμό παραβιάσεων δεδομένων. Η Κίνα δίνει προτεραιότητα στους νόμους περί ασφάλειας δεδομένων, αλλά οι νόμοι της Ινδίας είναι πιο χαλαροί.

Ο Καναδάς βρίσκεται στην τρίτη θέση με 91.830.959 περιστατικά από το 2013, ή 243.311 ανά 100.000 άτομα. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε την τέταρτη θέση, με 206.433 περιστατικά ανά 100.000, ενώ στην Πέμπτη θέση ήταν η Αυστραλία, με 197.423 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους. Άλλες χώρες που κατέλαβαν μία από τις πρώτες 20 θέσεις στη λίστα περιλαμβάνουν τη Νότια Αφρική, τη Μαλαισία, τη Σερβία και τη Ρωσία.

Ποιες πληροφορίες στοχεύουν οι hackers

Οι πιο δημοφιλείς τύποι κλεμμένων δεδομένων είναι οι διευθύνσεις email (2,8%), οι κωδικοί πρόσβασης (2,3%), το όνομα χρήστη (1,6%), οι διευθύνσεις IP (1,3%), τα ονόματα (1,1%) ), οι ημερομηνίες γέννησης (0,7%), οι αριθμοί τηλεφώνου (0,6%), οι φυσικές διευθύνσεις (0,5%), το φύλο (0,4%) και η διαδικτυακή δραστηριότητα (0,4%).

Για να προστατεύετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), να επενδύσετε σε λογισμικό προστασίας από ιούς, να επιλέγετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, να ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό σας, να χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπου είναι δυνατό και να λαμβάνετε υπόψη την ασφάλεια των έξυπνων συσκευών σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS